BACAO INVENTAR, PSOVAO, PRETIO LEKARKI: Zbog odluke o bolovanju napravio haos u ambulanti, preti mu zatvor
Foto: Oslobodjenje.ba

brčko

BACAO INVENTAR, PSOVAO, PRETIO LEKARKI: Zbog odluke o bolovanju napravio haos u ambulanti, preti mu zatvor

Bosna i Hercegovina -

Ovaj 32-godišnjak je optužen je za ugrožavanje sigurnosti prisutnog medicinskog osoblja.

Optužnicom koja je već potvrđena pred Osnovnim sudom u Brčkom, Asmiru B. stavljeno je na teret je 22. marta, oko 12 sati, najpre verbalno, a zatim i upotrebom pištolja, pretio ordinirajućoj lekarki, piše Srpskainfo.

- Nezadovoljan objašnjenjem procedure prema kojoj o produženju njegovog bolovanja jedino može odlučiti nadležna lekarska komisija, izrevoltirano je počeo lupati rukama po stolu doktorice A.K., bacati inventar po ordinaciji, vikati i psovati. Pošto su na njen zahtev medicinske sestre pozvale policiju, istrčao je do svog automobila, uzeo sportski pištolj marke Airsoft Colt, sličan pravom pištolju, ponovo ušao u ordinaciju i uperio ga iz neposredne blizine doktorki u glavu, navodi se u optužnici koju prenosi Kliks.

Kako se dodaje, plašeći se za život, A. K. ga je molila da se smiri,ali on je i dalje protestovao i mahao oružjem da bi, očekujući dolazak policije, konačno ispustio pištolj i pobegao iz ambulante.

- Postupak Asmira B. izazvao je zaprepaštenje, uznemirenost i strah za život, ne samo kod A.K, već i kod četiri medicinske radnice, koje nisu mogle znati kakvim im se oružjem preti, navodi se u optužnici.

Posle višesatne policijske potrage za njim na području Brčkog i Čelića, kako su naveli iz brčanskog tužilaštva, on je sam došao do stanice policije u Brčkom i predao se.

– Brzom reakcijom organa gonjenja protiv njega je, nakon sprovedene istrage, podignuta optužnica za krivično delo ugrožavanje bezbednosti za koje se može izreći kazna zatvora od tri meseca do pet godina, dodali su iz tužilaštva.

Kako je zaključeno u optužnici, on je ugrozio bezbednost više osoba ozbiljnom pretnjom da će ih lišiti života i teško telesno povrediti, a to je istovremeno učinio i prema službenoj osobi u vezi s vršenjem njene funkcije

Kurir.rs

Bonus video:

00:24

BRUTALNO NASILJE U PRIJEPOLJU: Dva mladića pretučena ispred lokala ZADOBILI TEŠKE TELESNE POVREDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track