"TUŽILAŠTVO BIH NEOZBILJNO I NEODGOVORNO": Obraćanje predsednika RS nakon odlaganja glavnog pretresa u procesu protiv njega
Foto: Fonet

ODBRANA ZATRAŽILA IZUZEĆE TUŽILACA

"TUŽILAŠTVO BIH NEOZBILJNO I NEODGOVORNO": Obraćanje predsednika RS nakon odlaganja glavnog pretresa u procesu protiv njega

Bosna i Hercegovina -

Glavni pretres u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića odložen je nakon što je Dodikova odbrana zatražila izuzeće tužilaca.

RTRS prenosi da je Dodik rekao da je Tužilaštvo BiH neozbiljno, neodgovorno i nepravno i da tužioci ne poznaju formalnu proceduru.

On kaže da su to isključivo muslimanski orijentisani tužioci koji imaju želju da procesuiraju sve iz Republike Srpske.

- Sudija je pravilno postupio, jer poštuje proceduru, kao i mi, za razliku od Tužilaštva koje ne poštuje - rekao je Dodik.

On je ponovio da su Sud i Tužilaštvo BiH neustavni, kao i odluka koju je nametnuo Kristijan Šmit i zbog koje se sudi njemu i Lukiću.

- Sudija mi deluje profesionalno, a moj odnos prema ovom sudu nije vezan za njega lično, već za instituciju - rekao je Dodik.

On je upitao i "kakvi su to pravnici koji ne mogu da pročitaju Krivični zakon BiH, gde piše da isključivo Parlamentarna skupština BiH donosi zakone, a nije predviđeno ni da predlagač može biti visoki predstavnik".

(Kurir.rs/RTRS/Preneo: N. V.)

Bonus video:

00:20

IZ HRVATSKE DOLAZE SRAMNI PODACI O ŽRTVAMA U JASENOVCU! Dodik: Komunistička vlast je onemogućila identifikaciju svih žrtava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track