TOM SOJER IZ BARA: Ceo dan tragali za nestalim dečakom, iznenadili se kada su čuli njegovu priču
Foto: Printscreen Youtube

Filmska priča

TOM SOJER IZ BARA: Ceo dan tragali za nestalim dečakom, iznenadili se kada su čuli njegovu priču

Crna Gora -

Jučerašnja celodnevna potraga za desetogodišnjim dečakom Nikolajem Palitsinom iz barskog naselja Zeleni pojas imala je srećan kraj.

Dečaka su kasno uveče primetile komšije, posle celodnevne potrage roditelja, porodice i policije.

Nikolaj se posle nastave nije vratio kući, pa su roditelji kontaktirali njegove drugove, zatim obišli školu i sve lokalitete gde dečak obično boravi. Kako ga nisu našli do popodnevnih sati, nestanak su prijavili policiji i obavestili lokalne medije da pomognu u potrazi.

Nikolaj je miran i veoma inteligentan dečak, svira harmoniku, i nije sklon ekscesima i bilo kakvom nasilničkom ponašanju, pa je briga roditelja i četvoro braće i sestara tim bila veća.

Potraga za dečakom se završila na najbolji mogući način. Nešto posle 20 sati komšije su ga primetile u uglu dvorišta kuće gde je bio odložen stari nameštaj, i gde je nameravao da prespava.

Razgovor sa malim beguncem je otkrio roditeljima veoma zanimljive stvari. Nikolaj, naime, nije dolazio u školu pune dve nedelje. Odlazio je od kuće obučen u školsku uniformu, spakovanih knjiga i sendviča, i vraćao se u uobičajeno vreme, ali u učionicu nije ulazio.

Razlog je kako je rekao, to što je popustio je u nastavi, nije više nizao petice i „bilo mu je bez veze da više ide“, pa je napravio tri skloništa u šumici i šipražju blizu škole, i tu boravio dok su njegovi drugari bili na času.

Pošto je sve zanimalo šta je radio za vreme kiša, kojih je bilo u proteklih 14 dana, Nikolaj je objasnio kako je od dasaka napravio strehu u jednom od skloništa, sledeći uputstva iz enciklopedija koje je čitao.

Sebi je napravio i odmorište, nosio je knjige koje su ga interesovale, hranu i vodu, a kada bi njegovi vršnjaci završili sa časovima on se vraćao kući.

Kako kaže, uživao je u tišini, pticama koje su cvrkutale, mravima, kornjačama. A juče je jednostavno, zaspao.

Kad se probudio, video je da je vreme za dolazak kući odavno prošlo, pa se zabrinuo kako će roditelji reagovati. Odlučio je da se sakrije u zavučenom ćošku dvorišta, prespava na starom krevetu i pojavi ujutro kad „mamu i tatu prođe ljutina“.

Njegov otac Aleksej je kasno sinoć sa neskrivenom srećom i u suzama javljao lokalnim medijima da obustave potragu, jer se dečak vratio kući. Danas ističe kako je „najvažnije da se sve dobro završilo“.

„Jedino me čudi zašto nas niko iz škole nije nazvao kad su videli da dečaka nema dve nedelje na nastavi. Rekli su da nisu imali broj telefona, a moje dvoje starije dece je pohađalo istu školu", zaključuje otac dečaka koji je juče uzbunio Bar.

(Barinfo.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track