Najnovije vesti

PAO VOJNI HELIKOPTER KOD PODGORICE: Oba pilota teško povređena
Foto: Printscreen RTCG

Nesreća

PAO VOJNI HELIKOPTER KOD PODGORICE: Oba pilota teško povređena

Crna Gora
00:00h

Helikopter Vojske Crne Gore sa oznakom Gazella HN – 45M, broj 12941, srušio se danas oko 13 sati u blizini Komanskog mosta u Podgorici, za vreme izvođenja redovne planirane obuke u letenju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Navodi se da su u helikopteru bili piloti, zamenik komandanta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, pukovnik Namik Arifović i putpukovnik Miroljub Antanasijević, referent u referatu za letačke poslove.

Foto: Printscreen RTCG
Foto: Printscreen RTCG

“Pukovnik Arifović i potpukovnik Antanasijević teže su povređeni i hospitalizovani su u Kliničkom centru Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Kako je Televiziji Crne Gore rekao anesteziolog Zoran Jovančević, piloti su trenutno na intenzivnoj njezi.

"Arifović ima povrede na mozgu, drugom i trećem lumbalnom pršljenu, devet polomljenih rebara s leve strane, izliv krvi i vazduha u plućnu duplju. Pacijent je odmah zbrinut, diše pomoću respiratora. Ipak, nema neuroloških ispada, tako da se nadam da će oporavak biti uspešan. Antanatijević je zadobio frakturu grudne kosti s krvnim podlivom, kao i prelom drugog, trećeg i četvrtog lumbalnog pršljena. On je svestan i samostalno diše", istakao je Jovančević, uz napomenu da je nezahvalno davati u ovom trenutku bilo kakve prognoze.

Istakao je i da je cela nadležna ekipa Kliničkog centra reagovala brzo i da, za sada, neće biti hirurških intervencija.

Nesreća se dogodila oko 13 sati.

Na mestu nesreće su policijske, medicinske i vojne ekipe.

Reporter Portala RTCG javlja da je na lice mesta stigao i načelnik Generalštaba Dragan Samardžić.

Ministarstvo odbrane, kako su dodali, u saradnji sa nadležnim državnim organima, preduzima sve aktivnosti u identifikovanju uzroka pada.

" U toku je formiranje komisije za utvrđivanje uzroka udesa. Ministarstvo odbrane redovno će obaveštavati javnost o novim relevatnim informacijama o udesu”, poručili su oni.

Očevici su saopštili da su uočili da helikopter ima problem na oko 100 metara visine, i da su imali utisak da će bezbedno sleteti. Helikopter je, kako su naveli očevici, padao "usporeno", prenosi RTCG.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...