ISTRAGA UBISTVA BORETE I ZEČEVIĆA: Inspektori oduzeli CD, crteže, pisma, ajpod...
Foto: Printscreen Vijesti

Pretres

ISTRAGA UBISTVA BORETE I ZEČEVIĆA: Inspektori oduzeli CD, crteže, pisma, ajpod...

Crna Gora -

Brat Budvanina R. V, čija je kuća pretresena 9. decembra u istrazi ubistva Đorđa Borete (32) i Dragana Nena Zečevića (69), tvrdi da policija iz njihove kuće nije uzela nikakve dokaze, već ce-deove, crteže i pisma.

On kaže da su policajci pretresli samo sobu njegovog brata.

"Pretres je trajao svega 58 minuta. Dokazi su im nekoliko bezveznih pisama, nekoliko ce-deova na kojima su filmovi i domaća muzika, moj ajpod, njegove slike i crteži, jer voli da slika... Bila su prisutna dva svedoka i naša dobra stara baba”, kazao je M. V. i dodao da su policajci došli ujutro, ali su dugo čekali nalog za pretres.

Ovde su ubijeni Boreta i Zečević (Foto: Printscreen Vijesti)
Ovde su ubijeni Boreta i Zečević (Foto: Printscreen Vijesti)

"Došli su oko 7 ujutro sa dugim cevima, ali su čitav dan čekali. Kada su ušli u kuću, nisu ostali ni sat”, rekao je on, dodajući da je objavljivanjem informacija o pretresu ugrožena bezbjednost njegove porodice.

Vijestima je ranije iz policije rečeno da su forenzičari iz kuće R. V. izuzeli brojne predmete i dokaze.

Budvanska policija i juče je pretresala članove kriminalnih grupa u tom gradu. Pod posebnom pažnjom istražitelja su članovi kriminalne grupe iz Rafailovića. U tom naselju inspektori su u proteklih par dana pretresli objekte desetak Budvana, koji se dovode u vezu sa kotorskim kavačkim kriminalnim klanom.

Sa mesta zločina (Foto: Printscreen Vijesti)
Sa mesta zločina (Foto: Printscreen Vijesti)

Izvor iz istrage kazao je da je ubistvo Borete i Zečevića policijski rešeno, ali da se čekaju rezultati veštačenja tragova izuzetih tokom uviđaja. Isti sagovornik kazao je da veruje da će veštačenje tih tragova rasvetliti još neka ubistva počinjena u Crnoj Gori. Policija je u toj istrazi pronašla čaure, skuter, ukradena vozila...

Zbog pomaganja ubicama, Vladimir Šmanja (34) i Miljan Bulatović (36) poslati su juče u Istražni zatvor u Spužu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track