ĐUKANOVIĆ O KANDIDATURI ZA PREDSEDNIKA CRNE GORE: Ne iznenađuje me što očekuju da to budem ja, evo kad donosimo odluku!
Foto: Fonet/ AP, Foto: Fonet/AP

IZA SEBE IMA 7 MANDATA

ĐUKANOVIĆ O KANDIDATURI ZA PREDSEDNIKA CRNE GORE: Ne iznenađuje me što očekuju da to budem ja, evo kad donosimo odluku!

Crna Gora -

Demokratska partija socijalista (DPS) će odluku o predsedničkom kandidatu doneti najdalje za dva meseca, saopštio je lider te stranke, Milo Đukanović.

"Lično, vrlo sam relaksiran povodom te i svake druge kandidature. Bio sam predsednik države i premijer u sedam mandata. Znam da ne može škoditi iskustvo koje posedujem. Makar, da ne ponavljamo greške kojih je bilo u prvim fazama bavljenja državnim poslom, a koje su upravo bile posledica neiskustva i nerazumevanja šire političko-bezbednosne slike“, rekao je Đukanović.

On je kazao da zna i to da je najveće umeće u svakom poslu blagovremeno dati pravu šansu novim i mladim ljudima.

"To ja moram da pamtim, svežije od drugih, jer sam svoju šansu dobio sa 29 godina. Kako sam rekao, DPS će svoj odnos prema predsedničkim izborima saopštiti najdalje za dva meseca“, kazao je Đukanović.

On je dodao da se nada da će pauza od državničkih poslova potrajati.

„Nadam se da će ova pauza potrajati. Razvojni i integracioni procesi u Crnoj Gori koje smo generisali obnovom nezavisnosti uzeli su maha. Moj izbor je da ih pomognem dragocenim iskustvom iz pozicije predsednika stranke. No, kako će izgledati odluka DPS videćemo uskoro“, naveo je Đukanović.

Upitan da li je svestan da dobar deo DPS birača i javnosti očekuje da se kandiduje na predsedničkim izborima, Đukanović je kazao da je u pitanju inicijalno razmišljanje.

"Ne iznenađuje, verujem, takvo inicijalno razmišljanje i očekivanje stranke na čijem sam čelu. Ipak, naše je iskustvo da o svim aspektima neke teme dublje i pažljivije razmislimo pre odluke. Zato smo manje grešili i uspešno i dugo čuvali poverenje građana“, rekao je Đukanović.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Fonet/ AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track