NEMAJU DOVOLJNO POTPISA: Skupština Crne Gore neće zasedati zbog skandaloznog učešća Podgorice na proslavi zločinačke Oluje u Kninu
Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

propala inicijativa demokratskog fronta

NEMAJU DOVOLJNO POTPISA: Skupština Crne Gore neće zasedati zbog skandaloznog učešća Podgorice na proslavi zločinačke Oluje u Kninu

Crna Gora -

Demokratski front je saopštio da nije uspeo da skupi 27 potpisa opozicionih poslanika, koliko je potrebno da bi se zakazala vanredna sednica Skupštine Crne Gore povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi hrvatske vojno-policijske operacije "Oluje", tokom koje je izvršeno najveće etničko čišćenje srpskog naroda iz Hrvatske od Drugog svetskog rata.

"Ovom prilikom zahvaljujemo se poslanicima Srđanu Miliću, Danijeli Pavićević, Goranu Daniloviću, Goranu Radonjiću, Anki Vukićević i Aleksandru Damjanoviću koji su podržali našu inicijativu. Podršku za inicijativu kojom bi se osudio sramni čin Vlade CG i pokrenulo pitanje odgovornosti vrha režima nismo dobili od stranaka Ranka Krivokapića, Alekse Bečića, Dritana Abazovića i Miodraga Lekića", navodi se u saopštenju DF.

Navode da pojedine stranke nisu ni objasnile zašto je inicijativa neprihvatljiva.

"Bojkot parlamenta ne može biti razlog i izgovor, jer mi nismo ni tražili da partije koje su u bojkotu učestvuju u zasedanju, već samo da stave potpis na inicijativu i tako omoguće da čitava javnost čuje raspravu o jednom problemu koji će definitivno određivati buduće političke odnose i sudbinu Crne Gore. O njihovom ponašanju neka sude građani. DF će svakako pronaći način da ovo pitanje aktuelizuje na prvom narednom zasijedanju parlamenta, jer ne želimo da dozvolimo, zbog svojih predaka i potomaka, da zbog izdaje vrha režima ostane sramota na licu Crne Gore. Skandal u Kninu pokazao je da za Crnu Goru postoje dva puta - da, kao u ovom trenutku, bude okupirani protektorat i kolonija, ili da podigne glavu, drži do sebe i svog dostojanstva, i do svojih istorijskih prijatelja i saveznika", poručili su u DF.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track