ZATVORENICI ŠIPKAMA I TIGANJIMA NAPALI ČUVARE: Novi incident u podgoričkom Spužu, ima povređenih
Foto: Vijesti.me/ Filip Roganović

HAOS U ZATVORU

ZATVORENICI ŠIPKAMA I TIGANJIMA NAPALI ČUVARE: Novi incident u podgoričkom Spužu, ima povređenih

Crna Gora -

Zatvorenici iz spuškog zatvora napali su četvoricu službenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS). Do sukoba je došlo prekjuče u zatvoru za kratke kazne, takozvanom prekršaju. Tada je jedan od komandira je zadobio povrede, nakon čega su njegove kolege morale da primene sredstva prinude, pa su povređeni i neki zatvorenici.

Do incidenta je došlo kada su zatvorenici prijavili da je u jednom delu zatvora za kratke kazne nekoliko zatvorenika prebilo “kolegu”. Komandiri su odmah upućeni na mesto dešavanja kako bi proverili šta se desilo i sprečili nastavak sukoba.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama podgoričkih medija, kada su došli do dela u kojem je izbila tuča, osuđenici su već bili spremni da se obračunaju i s njima. Pošto su znali da će uprava odmah reagovati na dojavu o tuči i poslati komandire, pripremili su metalne šipke i tiganje kako bi nasrnuli na njih.

Čim su službenici zatvora ušli u ćeliju, oni su nasrnuli na njih zadajući im udarce po telu šipkama, tiganjima i ostalim predmetima. Kako bi se odbranili, komandiri su odmah primenili silu i sredstva prinude. Ipak, kako su zatvorenici bili brojniji, komandiri nisu tako lako mogli da zaustave napad, već su morali da upotrebe i sprejeve.

Tek tada zatvorenici su bili onemogućeni da nastave napad. Ostali službenici ZIKS odmah su došli na mesto dešavanja, a komandiri su, kao i osuđenici, odvedeni na ukazivanje lekarske pomoći. U sukobu su povređeni jedan komandir i zatvorenici, ali niko nije zadobio teže povrede.

O incidentu su obavešteni policija i tužilaštvo.

Kurir.rs/ Dan/ Cdm.me

Foto: Vijesti.me/ Filip Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track