Najnovije vesti

LINTA: Odluka parlamenta Crne Gore o Podgoričkoj skupštini je ANTISRPSKA! To je BRUTALNA PROVOKACIJA REŽIMA Mila Đukanovića!
Foto: Zorana Jevtić

FALSIFIKOVANJE ISTORIJE

LINTA: Odluka parlamenta Crne Gore o Podgoričkoj skupštini je ANTISRPSKA! To je BRUTALNA PROVOKACIJA REŽIMA Mila Đukanovića!

Crna Gora

BEOGRAD - Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije je danas kao antisrpsku ocenio odluku Skupštine Crne Gore da usvoji Rezoluciju kojom se odluke Podgoričke skupštine o ujedinjenju Crne Gore sa Srbijom iz 1918. godine proglašavaju ništavnim.

"U pitanju je jedna u nizu brutalnih provokacija režima (predsednika) Mile Đukanovića prema srpskom narodu i Srbiji. Nažalost, u Crnoj Gori je na delu potpuno falsifikovanje istorije sa ciljem daljeg udaljavanja i produbljivanja podela između srpskog i crnogorskog naroda", istakao je Linta u saopštenju.

Prema njegovim rečima, "režim Mile Đukanovića usvajanjem pomenute Rezolucije Srbiju je zvanično proglasio za okupatora, jer je tobože ukinula državnost Crne Gore, a srpsku vojsku koja je 1918. godine oslobodila Crnu Goru i sačuvala Boku od italijanske aneksije okupatorskom vojskom."

"S druge strane, Đukanovićev režim ćuti o činjenici da Crna Gora nije mogla da bude pobednica u Prvom svetskom ratu jer je u januaru 1916. tadašnje rukovodstvo Crne Gore donelo sramnu odluku o kapitulaciji. Srbija jeste doživela vojni slom krajem 1915. godine, ali nije kapitulirala već je doneta istorijska odluka o povlačenju vojske preko Albanije", podsetio je Linta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...