DERIPASKA GRADI HELIODROM U CRNOJ GORI: Do raskošnog letnjikovca ruskog biznismena dolaziće se helikopterom!
Foto: printscreen Vijesti.me

može da ga koristi i crnogorska vlada

DERIPASKA GRADI HELIODROM U CRNOJ GORI: Do raskošnog letnjikovca ruskog biznismena dolaziće se helikopterom!

Crna Gora -

PODGORICA - Kompanija "Oversiz asets menedžment" (Overseas assets management), koja se dovodi u vezu sa ruskim milijarderom Olegom Deripaskom, zatražila je dozvolu za izgradnju heliodroma u okviru raskošnog letnjikovca na rtu Platamuni u Crnoj Gori.

Kompanija je od Ministarstva održivog razvoja i turizma tražila da joj izda urbanističko-tehničke uslove za gradnju helidroma, navodi se u dopisu resoru ministra Pavla Radulovića, u koji su Vijesti imale uvid. Kako se podseća, Deripaska je pre nekoliko godina završio rezidencijalni kompleks od 11 vila na mestu nekadašnje vojne baze, a u njegovu izgradnju uložio je najmanje 50 miliona evra.

Naime, na zemljišnom komplesu od gotovo 20 hiljada kvadrata, nikao je kompleks vila od ukupno 2.800 kvadrata luksuznog prostora, koliko je uknjiženo u katastru, ali pojedine vile su nikle i bez građevinske dozvole.

Dve, spojene cenralne palate prostiru se na 1.600 kvadrata izgrađenog prostora, dok ostalih devet turističkih vila imaju od 100 do 300 kvadata.

Ovaj letnjikovac opasan je pet metara visokim kamenim zidom, kome je prilaz strogo zabranjen, a gostima je obezbeđena potpuna diskrecija. Smešten je nedaleko od plaže Ploče, a do njega vodi put koji se slepo završava i danonoćno ga čuva obezbeđenje.

Kompanija navodi da je potrebu za izgradnju heliodroma prepoznala zbog činjenice da je u letnjoj turističkoj sezoni aerodrom Tivat često prezauzet, "pa bi gradnjom helidroma otvorili mogućnost našim gostima da izbegnu gužve koristeći se G klasom vazdušnog prostora, kao i publikovanim VFR rutama".

Kako se dodaje, VIP gosti bi prvo sleteli na aerodrom Podgorica, gde bi prošli sve zakonom propisane procedure za ulazak u Crnu Goru iz inostrastva, a potom bi iz Podgorice helikopterom bili transportovani do navedenog kompleksa.

"Uvereni smo da će izgradnja i registracija helidroma Platamuni značajno unaprediti celokupnu turističku ponudu Crne Gore jer će privući VIP goste. Takođe, voljni smo bez naknade da otvorimo mogućnost korišćenja helidroma Platamuni za potrebe Vlade Crne Gore, za sve vanredne situacije, kao i za druge potrebe države Crne Gore", zaključuje se u zahtevu kompanije.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja