U PODGORICI OSUĐENE UBICE DRAGOLJUBA MIJUŠKOVIĆA: Đikanoviću i Kontiću po 15 godina zatvora (VIDEO)
Foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

PRESUDA

U PODGORICI OSUĐENE UBICE DRAGOLJUBA MIJUŠKOVIĆA: Đikanoviću i Kontiću po 15 godina zatvora (VIDEO)

Crna Gora -

Peko Đikanović (43) i Dragan Kontić (33) osuđeni su u7 Višem sudu u Podgorici na po 15 godina zatvora zbog ubistva Dragoljuba Šmiške Mijuškovića (56) na Trgu Slobode u Nikšiću, u kog su ispalili devet metaka, kalibra 7,62 milimetra.

Kako su osuđeni i za nedozvoljeno držanje oružja, sud im je izrekao jedinstvene kazne i to Đikanoviću na 15 godina i 11 meseci zatvora, dok je Kontić osuđen na 15 godina i pet meseci.

Prema navodima optužnice, Đikanović i Kontić su 1. oktobra 2016. godine oko 10:30 časova u centru Nikšića, ispred lokala "Olimpik", ubili Mijuškovića.

Optuženi su iz dva pištolja ispalili najmanje devet metaka: Đikanović tri, a Kontić šest. Mijuškovića je pogodilo sedam hitaca, od čega je umro na mestu.

Sudija Predrag Tabaš je kazao da je sud nesumnjivo utvrdio da su okrivljeni izvršili krivično delo ubistvo.

"Đikanović i Kontić nisu sporili da su ispalili hice u Mijuškovića. Bili su svesni da pucajući u njegovom pravcu mogu da ga liše života. Sud je prilikom odmeravanja kazne imao u vidu da je Đikanović ranije osuđivan za pokušaj ubistva, kao i više puta za nedozvoljeno držanje oružja", obrazložio je presudu sudija Tabaš.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track