MILOVA POLICIJA ŽESTOKO MALTRETIRALA NOVINARA NOVOSTI! Veliša Kadić: Poprskali me biber sprejom, izbrisali mi sve snimke
Foto: Večernje novosti

MILOVA POLICIJA ŽESTOKO MALTRETIRALA NOVINARA NOVOSTI! Veliša Kadić: Poprskali me biber sprejom, izbrisali mi sve snimke

Crna Gora -

Dok je trajala drama, jedan od uniformisanih lica sa kacigom mi je prišao i rekao 'Ko ti je dao pravo da slikaš, ko si ti?'. Iako sam imao akreditaciju, nisam stigao da je pokažem, jer su me ščepali", rekao je Kadić

PODGORICA - Novinar i dugogodišnji dopisnik beogradskih "Večernjih novosti" Veliša Kadić, kojeg je policija večeras privela tokom nereda u Nikšiću, kaže da je uhapšen u trenutku kada je pokušao da snimi kako dva policajca vuku jednog momka, koji je pružao otpor.

"Dok je trajala ta drama, jedan od uniformisanih lica sa kacigom mi je prišao i rekao 'Ko ti je dao pravo da slikaš, ko si ti?'. Iako sam imao akreditaciju, nisam stigao da je pokažem, jer su me ščepali", rekao je Kadić.

On je dodao da mu je zatim prišlo drugo službeno lice koje je kazalo kolegama da ga vode.

Pitao sam o čemu se radi, rekao da sam novinar, zatim su me pitali gde mi je telefon i kazali da uništim snimke. Pitao sam kako da uništim kad me držite, onda su mi sasuli biber spej u oči. Još ne mogu da otvorim oko", rekao je Kadić.

Kako je naveo, izbrisali su mu sve snimke sa telefona.

On je istakao da ga policija nije udarala i da je pušten na slobodu, pošto je dao izjavu u Centru bezbednosti u Nikšiću.

U Nikšiću je večeras policija bacila suzavac i upotrebila šok bombe tokom protestne šetnje, a građani su gađali policiju kamenjem i skandirali "ustaše".

Policija je privela veći broj građana, uključujući Kadića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track