Najnovije vesti

MITROPOLIT AMFILOHIJE PORUČIO Prihvatili smo mere NKT oko litija iz brige o zdravlju narodu, nismo se dogovarali sa njim
Foto: Printscreen Youtube/Острог Тв Студио

mcp

MITROPOLIT AMFILOHIJE PORUČIO Prihvatili smo mere NKT oko litija iz brige o zdravlju narodu, nismo se dogovarali sa njim

Crna Gora

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je prihvaćena odluka Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) da se ne organizuju litije, ali i da će biti nastavljene službe i molebni za oslobađanje od, kako je rekao, bezakonja koje je zavladalo u Crnoj Gori.

Komentarišući navode direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugoše da su se s Mitropolijom crnogorsko-primorskom dogovorili da nema litija, Amfiloihije je za podgorički Dan rekao da ne zna na osnovu čega je to izjavio.

"Mi smo prihvatili tu odluku NKT-a iz brige o zdravlju naroda, i telesnom i duhovnom. Nismo se dogovarali sa njim. To je zakon koji je donet i mi ga prihvatamo i poštujemo", rekao je Amfilohije, prenosi portal Cdm.

Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve saopštio je juče da će ispoštovati nove mere crnogorskog Ministarstva zdravlja koje se odnose na zabranu verskih okupljanja, iako su, kako se navodi, "očigledno selektivne i diskriminatorne".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...