MILAN KNEŽEVIĆ: Daka Davidović je radio protiv Srbije! Lagao je o umešanosti Vučića u atentat radi kampanje
Foto: screenshot

radio za dps

MILAN KNEŽEVIĆ: Daka Davidović je radio protiv Srbije! Lagao je o umešanosti Vučića u atentat radi kampanje

Crna Gora -

Poslanik Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore Milan Knežević večeras je ocenio da je izjava opozicionog političara Miodraga Dake Davidovića, koji je naveo da je atentat na njega i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija naručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, deo kampanje protiv Srbije ali i DF.

Knežević je gostujući u Hit tvitu dodao da je rezultat Davidovićevog nastupa to što na lokalne izbore u Nikšiću, koji su danas održani, izlazak "nekoliko raštrkanih koalicionih listi", čime se povećala šansa za uspeh koalicije okupljene oko Demokratske partije socijalista, koju predvodi predsednik Crne gore Milo Đukanović.

"S druge strane, DPS ;je ;okupio sve koje je mogao... Sada smo mi krivi što branimo ideju da Crna Gora treba da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom. U pitanju je antisrpska kampanja. Cela kampanja u Nikšiću o atentatu je proglašena za odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta, obzirom da je je Djukanović istog dana pozvao (na njihovu odbranu)", smatra Knežević.

On je takođe pozvao Davidovića da kod nadležnih organa u Srbiji iznese dokaze za svoje tvrdnje o atentatu, kako bi istraga mogla da napreduje. Knežević je rekao i da premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić u ambasade Nemačke i SAD "ide češće nego u svoju kuću", optuživši ga i da je opstruirao donošenje Zakona o tužilaštvu po naredbi "nekakve treće sekretarice u ambasadi".

Takođe je optužio premijera Krivokapića da nije učinio ništa kako bi pospešio odnose dve zemlje, s obzirom da nije omogućio ambasadoru Srbije Vladimiru Božović, kojeg je Crna Gora proglasila nepoželjnom osobom, da se vrati u Podgoricu.

"On to nije uradio kako bi branio (bivšeg ministra spoljnih poslova Crne Gore) Srdjana Darmanovića ili zato što nije dobio dozvolu stranih ambasada", ocenio je Knežević.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track