Najnovije vesti

CRNOGORCE ODBILA EU, SAD OPET TRAŽE POMOĆ KINEZA: Ministar finansija moli za produžetak grejs perioda i roka otplate za 3 godine
Foto: Youtube prtscr / Televizija Pljevlja

Milojko spajić

CRNOGORCE ODBILA EU, SAD OPET TRAŽE POMOĆ KINEZA: Ministar finansija moli za produžetak grejs perioda i roka otplate za 3 godine

Crna Gora

Crnogorski ministar finansija Milojko Spajić zatražio je u pismu upućenom kineskoj Eksim banci, u koje je Pobjeda imala uvid, produženje perioda raspoloživosti kreditnih sredstava, grejs perioda i roka otplate zia tri godine.

Pismo je napisano nakon što je potpredsednik vlade Dritan Abazović u Evropskom parlamentu tražio pomoć kako bi Crnu Goru, prema navodima Pobjede, "oslobodio dominacije Kine i Rusije".

Iz Rusije su, za sada, odgovorili stopiranjem svih turističkih letova prema Crnoj Gori, a kineska banka je, za početak, pristala na prvi zahtev i prolongirala rok za povlačenje kreditnih sredstava za završetak prve deonice auto-puta, koji je istekao 14. aprila.

Spajić je tada rekao da je taj potez uštedeo zemlji 128 miliona evra.

U tekstu Pobjede se kritikuje ton i sadržaj Spajićevog pisma, koje je, tvrdi list, zasnovano na citatima iz kreditnog ugovora vlade i Eksim banke, objavljenog u Službenom listu 2014. godine, a "koje je Spajić smatrao pogodnim za izražavanje svoje potrebe da mu se olakšice produže za još tri godine".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...