MINISTARKA PROSVETE CRNE GORE NA UDARU OPOZICIJE: Poslanica SDP otvoreno preti Vesni Bratić zbog smena direktora škola VIDEO
Foto: Printscreen/ Facebook/ Draginja Vuksanović

BRUKA

MINISTARKA PROSVETE CRNE GORE NA UDARU OPOZICIJE: Poslanica SDP otvoreno preti Vesni Bratić zbog smena direktora škola VIDEO

Crna Gora -

Poslanica SDP-a, Draginja Vuksanović-Stanković ne prestaje da izaziva skandale u Skupštini Crne Gore.

Nakon brojih polemika u kojima je od sebe stvorila predmet ismejavanja od strane javnosti, danas se osmelila i da preti ministarki prosvete, kulture, nauke i sporta, Vesni Bratić.

Naime, zbog najavljenih smena u obrazovnim ustanovama u kojima je prethodni ministar iz redova SD-a, Damir Šehović – po partijskoj i porodičnoj liniji zapošljavao i postavljao politički podobne direktore škola, Vuksanović-Stanković se obratila ministarki Bratić rekavši "da se dobro pripazi".

„Šta očekivati od ove ministarke ovdje što se izabrana?“, upitala je poslanika Vuksanović-Stanković istakavši da Bratić ne priznaje crnogorsku državu, narod i jezik, te da hoće da „gazi“ Fakultet za crnogorski jezik i književnost na Cetinju. Iako ministarka Bratić ni u jednom trenutku nije negirala postojanje Crne Gore, države ili jezika, poslanica Vuksanović-Stanković uporno pokušava na taj način, dakle lažima (kao što je laž „gašenje“ Čirgićevog fakulteta) da maskira svoju mržnju prema srpskom narodu.

Još jednom je dokazala da je najveći problem što je ministarka Bratić srpske nacionalnosti, te poslanica strahuje od toga da bi na pozicije direktora škola mogli doći i Srbi. Očigledno se iz tog razloga služi i floskulama poput "uvođenja velikosrpskog nacionalizma" u škole (nisu joj smetali velikoalbanski nacionalisti u školama, npr.) i prijeti ministarki Bratić.

"Ona treba da nam vrši izbore direktora škola? Samo neka dobro pripazi kako će ih izvršiti. Dobro neka se pripazi", rekla je poslanik Vuksanović-Stanović dodavši da neće dozvoliti da se "velikosrpski nacionalizam uvede u škole".

Kurir.rs/IN4s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track