NE ŽELE DNEVNICU OD 26 EVRA: Hrvati nemaju posla, ali niko neće da bere jabuke!

Neverovatno!

NE ŽELE DNEVNICU OD 26 EVRA: Hrvati nemaju posla, ali niko neće da bere jabuke!

Hrvatska -
Na 200 hektara voćnjaka je počela berba jabuka od koje se puno očekuje, jer plodovi su zdravi i kvalitetni, ali nema ko da ih bere

ZAGREB - U Hrvatskoj, u kojoj je stotine hiljada ljudi bez posla, niko nije zainteresovan da bere jabuke iako je predviđena dnevna zarada 200 kuna (26 evra), piše Dnevni list.

Na 200 hektara voćnjaka Agromeđimurja, iz Čakovca, počela je berba jabuka od koje se puno očekuje, jer plodovi su zdravi i kvalitetni, ali nema ko da ih bere, navodi list.

"Proteklih godina smo plaćali po satu, a sada ćemo po ubranom kilogramu. I mislimo da se dnevno može zaraditi i 200 kuna neto. Beračima plaćamo sve doprinose, mogu sebi da uplate radni staž i da na kraju dobiju povraćaj poreza, ali ih ipak teško nalazimo", ističu u toj firmi.

Voćnjaci se nalaze u Nedelišću i Čehovcu, nedaleko od Preloga. Trenutno se beru sorte elstar i gala, a zatim dolazi red na zlatni delišes, jonagold i ajdared.

Očekuje se rod od 8.000 tona, pa iz Agromeđimurja pozivaju sve zainteresovane da se jave i poručuju da će berba jabuka trajati dva meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track