OSTALI SAMO DUGMIĆI: Podstanari se iselili i Osječanki odneli sve iz stana!
Foto: Kurir.

Gazdarica u šoku

OSTALI SAMO DUGMIĆI: Podstanari se iselili i Osječanki odneli sve iz stana!

Hrvatska -
Nesrećan žena se o bivšim stanarima raspitala na Fejsbuku i saznala da su se odselili u Irsku

OSIJEK - Podstanari jedne stanodavke u Osijeku, iako su dotad uredno plaćali režije i kiriju, odlučili su da odu i za sobom odnesu gotovo sve što je imala u stanu, piše Glas Slavonije.

Osječanka je na društvenim mrežama nedavno objavila da je ostala bez kućnih tehničkih uređaja i aparata i raznog drugog inventara. Shvativši da joj je stan opelješen, na Fejsbuku se informirasa o svojim podstanarima i saznala da su se odselili u Irsku. Stanare kradljivce prijavila je policiji.

Veliki broj stanodavaca se zbog ovakve i sličnih situacija žali Udruženju stanara Grada Osijeka, piše list.

"Ima raznih slučajeva, ali pretpostavljam da se ovaj dogodio s podstanarima koji nisu bili prijavljeni. Stanodavci vrlo često ne prijavljuju svoje podstanare, a onda dođe do problema, nekada i vrlo ozbiljnih. S druge strane, oni podstanri koji su prijavljeni, moraju dati svoje lične podatke", kaže pedsednica Udruženja stanara Grada Osijeka Vlasta Auguštin.

Ona podseća da iznosi koje stanodavac mora da plati prilikom prijave podstanara Poreskoj upravi nisu visoki, a štete od krađe ili uništavanja i otuđivanja stvari iz stana i stambenog prostora mogu biti i te kako značajne.

Na stanarinu u iznosu od oko 130 evra plaća se porez oko 13 evra, što nije velik novac, a u slučaju kakvih problema, stanodavac bez problema može da prijavi policiji krađu i potom dalje rešava povrat svoje imovine ili naknadu štete, kaže Auguštin.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track