(VIDEO) PRAVOSLAVNI BOŽIĆ U ZAGREBU: Hrvatski mandatar pronašao novčić u česnici!
Foto: Prinstkrin Yt

Posrećilo mu se

(VIDEO) PRAVOSLAVNI BOŽIĆ U ZAGREBU: Hrvatski mandatar pronašao novčić u česnici!

Hrvatska -
ZAGREB - Tihomir Orešković, mandatar za sastav nove hrvatske vlade, dobio je srećni novčić iz česnice tokom proslave Božića u Srpskom narodnom vijeću.

Mandatar je tu priliku iskoristio da svim vernicima pravoslavne veroispovesti čestita Božić uz tradicionalni pozdrav 'Hristos se rodi', ali i srećnu i uspešnu novu godinu.

"Vidite da sam dobio novčić, nadam se da ovo nije samo moja sreća, nego sreća za celu državu. Ponosan sam, malo sreće uvek je dobrodošlo, ali na kraju će biti težak rad koji će nas gurnuti napred, izjavio je Orešković.

On je rekao da su manjine bogatstvo ove zemlje, ali i da za ćirilične ploče još nije vreme:

"Doći će vreme i za to, isto kao što imamo italijanske ploče u Istri. Bio sam u Vukovaru, rane su još sveže, treba ostaviti vreme da napravi svoje", rekao je hrvatski mandatar.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=96&v=zv-jBbybHXg

Milorad Pupovac (SDSS) potvrdio je da su se predstavnici srpske manjine sastali s Tomislavom Karamarkom i da su osim pitanja koja se tiču manjina razgovarali i o formiranju nove vlade. Istakao je kako je njima najvažnije da se prava manjina ne smanjuju nego unapređuju, a to im je obećao Karamarko.

Na pitanje o tome hoće li podržati novu vladu, Pupovac je odgovorio:

"Mi pravimo razliku između onih koji misle da ćirilica nije dobro došla u Hrvatskoj i Vukovaru i onih kojima treba još malo vremena. S prvima ne možemo da sarađujemo, s drugima možemo i hoćemo. Naći ćemo način da vreme do uvođenja ćirilice ne bude predugo", rekao je Pupovac.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track