HOROR POLICIJSKA STANICA U HRVATSKOJ: Policajci tuku svoje žene, a od vozača traže mito i seks!
Foto: Profimedia

Hrvatski MUP u problemu

HOROR POLICIJSKA STANICA U HRVATSKOJ: Policajci tuku svoje žene, a od vozača traže mito i seks!

Hrvatska -
KARLOVAC - Visokopozicionirani policijski službenik Policijske stanice Duga Resa istukao je suprugu.

Žena je otišla u karlovačku Opštu bolnicu, gde su je lekari pregledali i ustanovili da je zadobila lakše, ali vidljive telesne povrede. Ona je nakon toga otišla u zgradu Policijske uprave karlovačke i supruga prijavila za porodično nasilje njegovim nadređenima. Policajci su odmah reagovali i uhapsili nasilnog kolegu.

Događaj su potvrdili u Policijskoj upravi karlovačkoj, gde su naveli da su evidentirali da je njihov službenik počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, da su utvrdili sve okolnosti događaja i da su protiv počinitelja podneli odgovarajuće prijave.

Kažu da će protiv nasilnog kolege pokrenuti i adekvatne disciplinske mere, a on je do daljeg udaljen s posla.

Inače, radi se o policajcu koji je dobijao pohvale za izuzetno zalaganje i postignute rezultate u izvršavanju službenih zadataka.

Pre samo mesec i po dana svoju je suprugu istukao j i podređeni upravo uhapšenom policajcu iz iste policijske stanice.

On je, doduše, pri tome bio pod uticajem alkohola.

Podsetimo, iz te je policijske stanice je i policajac Darko Blašković, koji je nedavno na Opštinskom sudu u Zagrebu osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci s rokom od dve godine jer je od žene vozača koju je uhvatio u prekršaju tražio seks u zamenu za oprost kazne.

Taj događaj koštao ga je posla. Prošle godine u septembru dvojica policajaca iste stanice pala su zbog traženja i primanja mita. Od vozača iz Makarske tražili su da im preda 100 kuna da mu oproste prebrzu vožnju. Prijava protiv njih završila je na stolu uskočkih istražitelja.

Ugled ove policijske stanice dodatno narušava sumnja da su pojedinci sakrili više od 600 snimaka vozača uhvaćenih u prekršajima prebrze vožnje.

Zbog nepotpune dokumentacije nije mogla da im se naplati kazna za počinjeni prekršaj. Od tog broja još će ispasti stotinak predmeta, ostali već jesu ili će za koji mesec zastariti. Hoće li počinitelji ikada odgovarati, ne zna se jer u ovom predmetu istraga još traje.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track