PUPOVAC: Tuđman se prevrće u grobu zbog izjava novog ministra kulture!
Foto: Fonet

Hrvatski sabor

PUPOVAC: Tuđman se prevrće u grobu zbog izjava novog ministra kulture!

Hrvatska -
ZAGREB - Potpredsedik SDSS Milorad Pupovac rekao je danas u Saboru da ta stranka ne traži od budućeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da promeni šta je do sada govorio, ali i da bi se zbog takvih izjava i Franjo Tuđman okrenuo u grobu.

SDSS zanimaju Hasanbegovićeve politike, kazao je Pupovac, jer od njih zavisi hoće li Hrvatska dobiti ministarstvo kulture ili ministarstvo propagande i revizije istorije.

"Zbog njegovih izjava bi se Tuđman okrenuo u grobu", rekao je Pupovac.

Budući ministar kulture Zlatko Hasanbegović, za koga kažu da je poštovalac ustaškog lidera Ante Pavelića, negira antifašizam i Ustav RH i oko kojeg se poslednjih dana lome koplja.

On je izjavio da "antifašizam nije temelj ove države, već floskula koje nema u Ustavu". Kasnije je dodao da stoji iza svake svoje do sada izgovorene reči.

Zlatko Hasanbegović
Zlatko Hasanbegović

Razočaran je kaže "atmosferom linča" koja je stvorena njegovom kandidaturom.

"Vreme je da se ostavimo ideologija. Ovde nije reč o antifašizmu, nego o jugoslavenskom totalitarizmu. Antifašist je bio i Tito i Staljin i Pol Pot, i Paton. Ja govorim o totalitarizmu. Hrvatska je u savršenoj suprotnosti s jugoslavenskim totalitarizmom. Iza svih svojih reči stojim", kazao je Hasanbegović, preneo je Index.

Navodi da je iz Drugog svetskog rata kao pobednik izašao jugoslavenski totalitarizam. Ono što, kako je rekao, važi za baltičke narode, važi i za Hrvatsku.

"Stanje koje je nastupilo 1945. je bilo negacija hrvatskog prava na slobodu", naveo je i dodao da nikada nije bio u Hrvatskom oslobodilačkom pokretu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track