DRAMA U ZAGREBAČKOM VRTIĆU: Vaspitačica ošurila decu vrelom vodom!
Foto: Printscreen Južnevesti.com

Opasni eksperiment

DRAMA U ZAGREBAČKOM VRTIĆU: Vaspitačica ošurila decu vrelom vodom!

Hrvatska -
ZAGREB - Troje dece u zagrebačkom dečjem vrtiću Vrbik zadobilo je ozbiljne opekotine od vrele vode dok su s vaspitačicom radili eksperimente o agregatnim stanjima

Upravnik Klinike za dečje bolesti Zagreb Zoran Bahtijarević rekao je da se radi o opekotinama umerenog stepena i da se očekuje da će deca biti dobro. Stradalo je troje mališana između četiri i pet godfina, od kojih je dvoje zadržano u bolnici a jedno dete je pušteno na kućno lečenje.

Deca su zadobila opekoteine ruku i nogu, a jedan dečaka manje opekotine trupa. Opekotine su zahvatile između sedam i deset posto tela što su opekotine prvog stepena. Upravnica vrtića Davorka Crnković izjavila je da su deca sa vaspitačicom radila oglede o agregatnim stanjima.

"Tom prilikom vaspitačica je stavila kipuću vodu u bokal, neko od mališana s eočigledno malo više nagnuo i srušio bokal a vrela voda se prosula po deci", kazala je.

Crnković je istakla je da je vaspitačica u šoku i pod stresom i da će joj biti pružena psihološka pomoć. Ona je potvrdila da se radi o lošoj proceni. Dodala je da roditelji zasad ništa ne komentarišu i da su zadovoljni reakcijom osoblja vrtića koje je brzo reagovalo i pozvalo hitnu pomoć.

"Ono što uliva nadu i optimizam jeste da su deca dobro, igraju se, doneli smo im po jednu igračku, veseli su i smeju se. Pričaju već o svojim simpatijama, pitaju kad će u vrtić jer ih simpatije tamo čekaju", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji ih je posetio u bolnici. Dodao je da je postupak utvrđivanja odgovornosti u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track