OPELJEŠEN TARIK FILIPOVIĆ: Iz stana hrvatskog glumca nestali zlatni dukati
Foto: Youtube/Printtscreen

Ostao bez nakita

OPELJEŠEN TARIK FILIPOVIĆ: Iz stana hrvatskog glumca nestali zlatni dukati

Hrvatska -
Kad su supružnici Tarik i Lejla Filipović krajem 2010. godine zaposlili Anicu J. (50) da im čisti kuću, nisu ni slutili da će posle tri godine, i to na Tarikov rođendan, otkriti da ih je spremačica pokrala.

Protiv Anice J, inače tekstilne tehničarke po struci, podignuta je optužnica jer je iz doma Filipović u zagrebačkoj Kustošiji ukrala zlatni nakit i novac ukupne vrednosti 150.000 kuna.O priznanju krađe potpisala je i potvrdu kod javnog beležnika uz obećanje da će u roku od godinu dana glumcu i njegovoj supruzi vratiti novac. Ipak, umesto održanog obećanja, Anici J. će uskoro početi suđenje na Opštinskom sudu u Zagrebu. Nakit smo držali u garderobi u spavaćoj sobi. Tašta Fehima došla nam je u posetu. Na moj rođendan primetila je Anicu da se čudno ponaša dok izlazi iz gostinjske sobe u kojoj je Fehima bila smeštena. Otišla je da proveri novčanik, falilo joj je 100 kanadskih dolara i zlatni prsten. Anica je priznala krađu", pojadao se hrvatski glumac i voditelj.

Optužio spremačicu, Foto: Youtube/Printscreen
Optužio spremačicu, Foto: Youtube/Printscreen

"Pravdala se da joj je muž zapao u probleme, da mu kamatari prete i da je nakit prodala. Hteli smo to da rešimo mirnim putem, ali do danas ništa nije vratila niti je pokazala nameru da vrati makar deo", dodao je.

Sa druge strane, Anica tvrdi suprotno.

"Potpisala sam potvrdu kod beležnika o povraćaju novca, ali nisam čitala šta potpisujem. Kako su se ti predmeti (veliki i mali dukat, prsten i lančić) našli u mojoj torbi toga dana, treba pitati Tarika. O Fehiminim stvarima ništa ne znam", uveravala je tužioce optužena Anica J, koja je ukradene stvari navodno prodala u Dubravi za 10.000 kuna.

Anica J. je Filipovićima, prema optužnici, ukrala pet zlatnih dukata, tri burme, tri zlatne ogrlice i jednu s biserima, osam dečjih zlatnih narukvica i šest minđuša, prsten s briljantom od 5.000 evra, 100 dolara i druge predmete.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track