(VIDEO) MUČITELJI PASA PREŠLI NA LJUDE Napali mu decu zbog snimka dečaka kako ubijaju psa
Foto: Printscreen YouTube

Drama u Hrvatskoj

(VIDEO) MUČITELJI PASA PREŠLI NA LJUDE Napali mu decu zbog snimka dečaka kako ubijaju psa

Hrvatska -

"Šta čekamo? Treći put da mi ubiju porodicu?", pita se Kristijan Balog, čovek koji je hrvatskim medijima dao snimak na kom se vidi kako deca iz naselja u Međimurju zverski muče i ubijaju psa.

Nasilnici su napali Kristijanovu suprugu kad je dovezla decu iz škole. Tizerom su razbili zadnje staklo na automobilu i lupali po kolima.

"Lupali su po autu. Samo sam čula da je staklo puklo iza. Stvarno ne znam kako sam otišla, kako sam uspela da dođem kući. Tresla sam se sva. Ne znam, stvarno ne znam kako sam prošla. Nisam znala da li da stanem, da vozim, da li... ne sećam se tačno šta je sve bilo jer su mi klinci vrištali iza', rekla je Jagoda Balog, Kristijanova supruga.

"Mali je bio u strašnom šoku. Upiškio se u pantalone. Žena se sva tresla, bila je bleda. Ovo je drugi put. Šta čekamo? Treći put da mi ubiju porodicu? Ako je tako, neka izvole i neka nas sve poubijaju", revoltiran je Kristijan i dodaje da su počinioci dobro poznati i meštanima i policiji.

"Prvi put su mi napali ženu koja je bila trudna, u 8. mesecu trudnoće, u vreme reportaže, to vi znate. Sada, po drugi put su mi napali ženu sa dvoje dece u autu. Mislim da je ovo, kad vam neko dirne u porodicu, da onda nema više', priča Kristijan.

Policija procesuira konkretno ovaj jedan slučaj zlostavljanja pasa sa snimka, ali on je samo vrh ledenog brega. Naime, u nizu drugih slučajeva mučenja i ubijanja pasa policijska istraga je pokazala da krivičnih dela mučenja životinja nije bilo. To je očigledno nekima dalo krila da se svete onima koji su na taj problem upozorili.

"Policija je došla posle nekakvih sat vremena. Rekli su da je to za privatnu tužbu. Okrenuli su se i jednostavno otišli napolje. Šta ja mogu tu više da radim? Ništa. Jesam ja tu kriv? Jesam li ja tužilaštvo? Jesam ja policajac? Šta sam ja? Ništa. Ja sam stoka sitnog zuba", rekao je Kristijan.

Ovog puta sve je prošlo bez povreda. Ali, Kristijan se pita šta će biti sledeći put? Jer, kako kaže, posle svega što je doživeo, nimalo ne sumnja da će ga biti.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track