PANIKA U SPLITU: Džinovski poskok od metar kog su našli pod haubom, pobegao ka vrtiću!
Foto: Printscreen 24sata.hr/čitalac

Ženka otrovnija od mužjaka

PANIKA U SPLITU: Džinovski poskok od metar kog su našli pod haubom, pobegao ka vrtiću!

Hrvatska -

SPLIT - Ženka poskoka sklupčala se pod haubu parkiranog automobila, a samo pukom srećom nije ugrizla mladića koji je čistio lišće s motora

Ivan Ukić (20) iz Splita kaže da je zmija bila dugačka oko metar.

"Došla su mi dva prijatelja. Otvorili su haubu i jedan je čistio lišće. Nekoliko puta je rukom zakačio zmiju, a kad je shvatio o čemu se radi, uplašio se i odskočio od automobila. Komšija kojimje tada naišao rekao je da je ne diramo jer to ženka i ima više otrova nego mužjak", priča Ivan. Kađe da je zvao 112 i pitao šta da radi sa zmijom.

"Rekli su mi da oni ne mogu ništa, zatim je mama zvala policiju, a oni su rekli da je pustimo. Na kraju je pobegla", priča Ivan.

Foto Printscreen 24sata.hr/čitalac
Foto Printscreen 24sata.hr/čitalac

Zakonom je strogo zabranjeno ubijanje poskoka, jer se radi o zaštićenoj vrsti. Ove godine u Dalmaciji vlada prava najezda poskoka, a već je bilo mnogo ugriza, iše od proseka.

"U nedelju smo primili šestog pacijenta kog je ugrizao poskok ove godine. Reč je o ženi iz okoline Metkovića, koja se dobro oporavlja", rekao je Boris Lukšić, iz Klinike za infektologiju KBC-a Split. Ono što zabrinjava je da je blizu mesta na kom je bio parkiran auto u koji se zavukao posko nalaze škola i dva vrtića i velika je opasnost da strada neko dete.

"Proveravamo okolinu škole svako jutro, ali moraćemo da pojačamo kontrolu i objasnimo deci da trebaju da paze", kaže direktorka OŠ Marjan.

Zmijolovac iz Zadra, Neven Ažić, šokiran je veličinom zmije."ovo je prava zver, ne mogu da verujem kolika je. To je trudna ženka i treba je se bojati. One traže hladovinu i ljude treba upozoriti da budu oprezni, kazao je Ažić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track