NAJJAČA BURA U POSLEDNJIH 12 GODINA: Bukti požar u Hrvatskoj, zatvoren auto-put...
Foto: Facebook/Iva Kuhta

Haos u saobraćaju

NAJJAČA BURA U POSLEDNJIH 12 GODINA: Bukti požar u Hrvatskoj, zatvoren auto-put...

Hrvatska -

Zbog jake bure i požara, u Hrvatskoj je izrazito otežan saobraćaj pogotovo u zoni tunela Sveti Rok, u smeru Zadra i Šibenika, pa se vozačima savetuje da, ukoliko je moguće, odgode putovanje.

U vanrednom obaveštenju HAK-a (Hrvatski autoklub) takođe izveštavaju da su zbog olujnog vetra zatvorene: A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje, Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.Danas su inače, u podvelebitskoj deonici, u poslednjih 12 godina zabeleženi najjači udari bure u ovo doba godine. Udari bure tokom dana dosezali su i do 148 km/h na vijaduktu Božići, dok je udar bure na mostu Maslenica bio 132 km/h.

Zbog bure postoji i velika mogućnost zatvaranja deonica na A1 od čvora Sveti Rok do čvora Posedarja, kao i na deonici auto-puta A6 Kikovica - Oštrovica - tunel Tuhobić.

"Zbog najave olujne bure zamolili smo korisnike da provere stanje na putevima pre polaska na put. Jasno nam je da određeni broj građana ne može odgoditi putovanje, međutim potrebno je strpljenje", piše u saopštenju HAK-a.

Otežavajuća okolnost bili su i požari koji su dodatno uticali na saobraćaj. Tokom dana bila su dva požara, jedan uz auto-put, a drugi na obilaznom pravcu zbog čega je bilo otežano preusmeravanje saobraćaja s auto-puta.

U ovim trenucima ne zna se kada će auto-put biti otvoren za saobraćaj, jer to zavisi isključivo od vremenskih uslova, u ovom slučaju od prestanka bure.(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track