PANIKA U SPLITU: Žene u burkiniju i muškarci sa crnim torbama prestravili kupače
Foto: AP

Umalo nastao haos

PANIKA U SPLITU: Žene u burkiniju i muškarci sa crnim torbama prestravili kupače

Hrvatska -

Da histerija oko prošlogodišnje izbegličke krize, koja se prečesto povezuje s rastućim terorizmom u Evropskoj uniji, ima uticaja i na sugrađane u regionu, pokazao je slučaj koji se dogodio protekle nedelje u Splitu.

Posetioci koji su se zadesili na kupalištu jednog hotela na Trsteniku, imali su šta da vide. Sve je krenulo kada su se pored mora smestile dve gospođe odevene burkini, i to jedna u potpuno crnoj plivačkoj odori, a druga u svetloplavoj.

Posle nekog vremena pored njih su se smestila i dvojica muškaraca noseći velike tamne torbe iz kojih su umesto peškira počeli da vade - puške. Naravno, u pitanju nije bilo vatreno oružje, već podvodne puške s harpunom, namenjene sportskom ribolovu, s kojima su nakon nekoliko minuta krenuli u more.

Nakratko, nastala je panika među kupačima, a neki od njih hteli su da pokupe sve svoje stvari i decu i da što pre odu odatle.

Inače, ovih dana se u evropskim krugovima vodila prava afera zbog burkinija, kupaćeg kostima koji je namenjen muslimankama.

Francuski Državni savet poništio je odluku o zabrani nošenja burkinija koja je na snazi u više francuskih gradova i koja je izazvala žestoku polemiku u francuskom društvu.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track