RUSVAJ U ZAGREBU: Pomoćnika ministra pravosuđa krivično gone za tešku krađu!
Foto: Printscreen YouTube

Lopov

RUSVAJ U ZAGREBU: Pomoćnika ministra pravosuđa krivično gone za tešku krađu!

Hrvatska -

Protiv pomoćnika ministra pravosuđa za zatvorski sistem Anđelka Dundića u aprilu ove godine podneta je krivična prijava za tešku krađu.

Prijavu je podneo direktor zatvora u Dubrovniku, u kom je Dundić radio do sredine aprila, kad se zbog imenovanja na funkciju pomoćnika ministra preselio u Zagreb.

Dundić je u dubrovačkom zatvoru radio kao pravosudni policajac - samostalni nadzornik pravosudne policije.A krivična prijava protiv njega podneta je upravo u danima kad je imenovan na dužnost pomoćnika ministra.

Na pitanje da li je ministru Anti Šprlji poznato da je protiv njegovog pomoćnika Dundića podneta krivična prijava zbog teške krađe, Jutarnjem listu stigao je štur i uopšten odgovor: "Ministarstvu, pa tako i pomoćniku ministra Anđelku Dundiću, poznato je da su u toku ispitivanja koja su, u skladu sa zakonskim odredbama, tajna, stoga Ministarstvo ni pomoćnik ministra nisu u mogućnosti da navedeno komentarišu ili se o tome detaljni izjasne".

Ministarstvo pravosuša nije odgovorilo na pitanje da li ministar Ante Šprlje zna za ovu aferu (Foto: Printscreen YouTube)
Ministarstvo pravosuša nije odgovorilo na pitanje da li ministar Ante Šprlje zna za ovu aferu (Foto: Printscreen YouTube)

Međutim, Opšinsko državno pravobranilaštvo u Dubrovniku potvrdno je odgovorilo na ovo pitanje kad su ih iz redakcije podsetili na to da pomoćnik ministra nije običan građanin, već državni funkcioner na visokoj poziciji, pa javnost ima pravo da zna da li protiv njega već sedam meseci postoji krivična prijava. U odgovoru još stoji da je ODO Dubrovnik protiv Anđelka Dundića "sredinom aprila 2016. primilo krivičnu prijavu zbog krivičnog dela teške krađe iz članka 229. st. 1. t. 9 u vezi sa člankom 228 st. 1. krivičnog zakona”. Navodno se slučaj još istražuje i sva dokumentacija je tajna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track