PADA VLADA U HRVATSKOJ? Burna sednica Sabora, rasprava o smeni ministra Marića
Foto: Printscreen/ Youtube

Ako bude smenjen, Plenković nema veććinu

PADA VLADA U HRVATSKOJ? Burna sednica Sabora, rasprava o smeni ministra Marića

Hrvatska -

Hrvatski sabor nastavio je danas sednicu raspravom o inicijativi najuticajnije opozicione SDP za smenu ministra finansija Zdravka Marića, zbog kojeg je vlada Andreja Plenkovića došla u ozbiljnu krizu, nakon što su ministri iz Mosta, dojučerašnje manje članice vladajuće koalicije, izašli iz vlasti.

Klub zastupnika SDP-a podneo je predlog za pokretanje pitanja poverenja ministru Mariću, a taj je predlog svojim potpisima podržalo 46 saborskih zastupnika iz te stranke i HNS-a, HŠ-a, Snage i HSU-a.

Ukoliko Marić bude smenjen, to će značiti pad vlade i potvrda da najuticajnija vladajuća HDZ premijera Andreja Plenkovića nema većinu.

U Saboru je i premijer Plenković, koji je u prolazu na pitanje novinara da li će biti prevremenih izbora rekao: "Nisam o tome ništa čuo".

Sednica je započela burnom raspravom poslanika vlasti i opozicije i dok jedni hvale i brane premijera Plenkovića, Mostov Nikola Grmoja je kazao da je "premijer prevario građane i da za to mora da odgovara".

Poslanici vlasti, međutim, smatraju da je Most, čiji je lider Boža Petrov, koji je i predsednik Sabora, čiju smenu traži HDZ, stranka destrukcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track