ŠOKANTNO! HRVAT KOG JE ŽENA POKUŠALA DA UBIJE: Ja sam kriv, dok je brinula o detetu, jurio sam druge
Foto: Profimedia, 0141029133

Moli sud da joj daju blagu kaznu

ŠOKANTNO! HRVAT KOG JE ŽENA POKUŠALA DA UBIJE: Ja sam kriv, dok je brinula o detetu, jurio sam druge

Hrvatska -

"Molim sud da mojoj supruzi izrekne minimalnu kaznu za počinjeno delo jer ja sam joj oprostio što je pokušala da me ubije. Ona je majka mog maloletnog deteta, koje u životu treba i majku i oca. Nikako ne treba da snosi teret i posledice naših grešaka". To je, između ostalog, napisao Saša Razstresen (40) iz Osijeka u pismu Vrhovnom sudu Hrvatske.

Njegova supruga Ivana Razstresen je pre dva meseca osuđena na tri i po godine zatvora jer je Saši u vrat zarila nož. Tog 23. septembra pričekala je da Saša zaspi posle ručka. Uzela je nož i tri puta ga ubola. Oštricu je ostavila u vratu i otišla da prošeta psa. Saša je, u šoku i krvareći, ustao i sa nožem u vratu izašao u hodnik zgrade i od šokiranih komšija potražio pomoć.

Čudom i pravovremenom lekarskom intervencijom je preživeo. Ali, Saša više ne zamera supruzi.

"Bio sam užasno ljut i ogorčen. Želeo sam joj sve najgore. I suđenje sam pratio uzrujan. Sudija mi nije dao da svedočim jer je priznala krivicu i rekla da je to učinila u afektu, jer je dugo trpela zbog problema u braku. Nisam to prihvatao, ali na prvom susretu, koji smo organizovali zbog deteta koe ima pravo da viđa, izvinila se i zamolila za oproštaj. Rekla je šta je sve prolazila zbog moje nevere. Shvatio sam da sam velikim delom kriv. Prevario sam je i izneverio", kaže Saša koji je radio u inostranstvu.

"Ona je za to vreme brinula o detetu, a ja sam imao druge žene. Ona za to nikad ne bi saznala da jedna od tih žena nije počela da proganja mene, a i Ivanu. To nisam znao jer sam živeo i radio u Japanu, a ona je bila u Osijeku s detetom. Kad sam došao kući, sav taj njen jad, bes i očaj su eksplodirali", priča Saša.

Događaj mu je iz korena promenio pogled na život. Bio je vikend kad ga je umalo ubila. Saša je ustao ranije, odveo dete kod bake i deke, vratio se, doneo Ivani doručak u krevet. Opet je zaspao, a ona je kuvala ručak.

"I veštak je rekao da je bila pod stresom, izdata, prevarena, a lečila se i od depresije. Ali sve vreme bila je dobra majka i najviše zbog toga odlučio sam da pređem preko svega. A shvatio sam koliki je moj deo krivice. Bio sam jako loš suprug. Ivanu i dalje volim. No uprkos svemu, rastajemo se. Nadam se da će sud uvažiti moju molbu. Posle sam spreman da joj dam priliku da živi blizu mene i deteta, da joj nađem posao i dam mogućnost da pronađe iznova život i da ostane majka mog deteta", kaže Saša koji se preselio u Sloveniju gde mu žive roditelji.

Ivana je do početka suđenja bila u pritvoru, a nakon presude puštena je na slobodu, do pravosnažnosti postupka. Izborila za pravo da viđa dete, uz prisustvo Saše. To je bila prilika da otvoreno razgovaraju o problemima. Sada se redovno sastaju i provode vreme s detetom.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja