(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ŠOKANTAN DOKUMENTARAC O MUČENJU ŽIVOTINJA: O brutalnom tretmanu svedoče i snimci iz Hrvatske
Foto: Printscreen/Vimeo

NENORMALNI USLOVI PREVOZA

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ŠOKANTAN DOKUMENTARAC O MUČENJU ŽIVOTINJA: O brutalnom tretmanu svedoče i snimci iz Hrvatske

Hrvatska -

Nemačka televizija snimila je šokantan dokumentarac o prevozu i tretiranju životinja, a zz hrvatskog Udruženja "Prijatelji životinja" kažu kako se se nadaju da će film biti prikazan i u toj zemlji. U dokumentarnom filmu se, naime, nalaze i snimci iz Hrvatske.

"Nemačka televizijska kuća ZDF objavila je šokantan dokumentarac o prevozu živih životinja u Evropi i van nje, u kome su prikazani i snimci iz Hrvatske i koji još jednom svedoči o brutalnoj stvarnosti prevoza životinja i stalnom kršenju evropskog zakonodavstva o dobrobiti životinja i međunarodnih sporazuma", navodi se. Zabeležena je rutinska stvarnost životinja koje trpe prevoz i po nekoliko dana i nedelja bez hrane, vode i veterinarske pomoći. Situacija je još gora s prevozom živih životinja u zemlje trećeg sveta, posebno leti kada su životinje zatočene u kamionima na temperaturama koje prelaze i 39 stepeni, često bez vode", dodaje se u saopštenju.

"Na bugarsko-turskoj granici, životinje moraju satima da čekaju u kamionima bez hlada, hrane, vode, prekrivene izmetom, pre nego što nastave svoj put.

Na kraju užasnih putovanja životinje idu na klanje koje svojom okrutnošću nadilazi svaki film strave – metode uključuju presecanje tetiva i probadanje očiju kako bi se životinje onesposobile pre klanja", navodi se.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NEVEROVATNO! Evo kako izgleda svet gledan očima psa?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track