(VIDEO) HRVAT JE IRSKI STANODAVAC IZ PAKLA: U malu kuću strpao 23 stanara, vlasti nemoćne pred ovom mafijom
Foto: Irish Independent video screenshot

snašao se

(VIDEO) HRVAT JE IRSKI STANODAVAC IZ PAKLA: U malu kuću strpao 23 stanara, vlasti nemoćne pred ovom mafijom

Hrvatska -

Irski mediji su još u oktobru razotkrili kako Hrvat Tomislav Ćubrić opasno puni podstanarima kuću u Dablinu, koju izdaje, a u jednom je trenutku navodno čak osam mladih žena spavalo u jednoj sobi.

Nakon što su ga razotkrili kao gramzivog stanodavca koji zarađuje pravo bogatstvo iznajmljivanjem male trokrevetne kuće u Dablinu, gde su u jednom trenutku boravile čak 23 osobe, Ćubić je nastavio sa unosnim poslom iako su lokalne vlasti upozorene na opasne uslove stanovanja.

Ćubić je ove nedelje objavio oglas na Fejsbuku u kome na iznajmljivanje nudi kuću u Ratmajnsu.

U kući postoji samo jedan tuš i dva toaleta. Kuća je bila toliko krcata da su stanari morali da vešaju odeću po krevetima na sprat i drže prtljag u hodnicima. Jedna soba je bila nameštena sa četiri kreveta, tako da su dva stanara morala da penju preko drugih kreveta da bi došli do svog.

Inspektori su obišli kuću, ali nisu našli zamerke. Međutim, Independent je utvrdio da je pre dolaska inspektora veliki broj kreveta sklonjen.

Pošto je Independent objavio prvi članak, Ćubić je navodno poslao poruku svim stanarima u kojoj stoji da “mora da zatvori kuću” i vratiti se kući u Hrvatsku zbog “rođenja deteta”.

Kad su ga iz novinari upitali da li je kuća i dalje prenatrpana, odgovorio je: “Nikad nisam prestao da iznajmljujem… kuća je i dalje ista. Unutra stane 20 ljudi. Neki podstanari su hteli da ostanu pa sam nastavio da iznajmljujem i nisam se vratio u Hrvatsku. Neki podstanari su u međuvremenu otišli pa su drugi uskočili umesto njih. Više neću da vam odgovaram”, naveo je u svom odgovoru.

Kao odgovor na pitanja o izbegavanju inspekcije, Ćubić kaže: “Nikad nisam sklanjao krevete ili ormare. To zna i vlasnik kuće i gradsko veće. Sreli su puno mojih podstanara i razgovaraju s njima svakih nekoliko meseci. Smeštajni standard u kući ne pada ispod minimalnih zahteva koji su propisani zakonom. Plaćam sve poreze.”

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Irish Independent video screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO NAS TO SNIMA? Ministar Stefanović rešio misteriju o kamerama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track