PODSTANARI IZ PAKLA: Iznajmili ogroman stan u centru grada, pa ništa nisu plaćali mesecima! Ostavili haos i dug od 20.000 evra!
Foto: Profimedia

napravili veliku štetu

PODSTANARI IZ PAKLA: Iznajmili ogroman stan u centru grada, pa ništa nisu plaćali mesecima! Ostavili haos i dug od 20.000 evra!

Hrvatska -

Zvonimir Čuvalo iz Zagreba javno je prozvao podstanare koji su mu uništili stan i ostavili štetu veću od 20.000 evra.

Kompanije povezane s Antonijem F. i Sandrom Č. poslednja tri meseca nisu plaćale kiriju ni režije za prostor Udruženja trgovaca.

Antonio F. je rekao da će štetu, koja je nastala u “stanu višom silom” i koju su “hteli da saniraju, ali nisu stigli jer su imali rok za iseljenje”, podmiriti do 7. januara iduće godine.

Problemi sa plaćanjem su počeli u aprilu ili maju ove godine. Predsednik Udruženja trgovaca Antun Trojnar kaže da su pokrenuli “sudski postupak za naplatu potraživanja bez obzira na to što su imali overene instrumente osiguranja plaćanja koje su pravovremeno poslali na naplatu”.

foto: Profimedia

"Oni se šetaju po Zagrebu i Hrvatskoj kao da nisu nikome ništa dužni", komentariše Trojnar i dodaje da su poslovne prostore napustili bez obaveštenja, prenosi Jutarnji list.

"Nismo ni primetili da ih nema, shvatili smo to kad smo uvideli da više ne plaćaju zakup, a kad smo ušli, iznenadili smo se jer je unutra sve bilo kao da je neko te sekunde izašao na pauzu. Šoljice od kafe na stolu, cigarete u pepeljarama, računari, papiri... Sve smo popisali u društvu beležnika i spremili da to, ako ikad podmire dug, možemo da im vratimo", kaže Trojnar.

"Rekli su da se bave investicionim zlatom, čak su mi nudili da budem agent, ali sam ih odbio rekavši da nemam prijatelje kojima bih to mogao ponuditi", prisetio se vlasnik stana i dodao da su ti prostori bili luksuzno uređeni.

Njegov stan, veći od 120 kvadratnih metara, ostao je u vrlo lošem stanju nakon što su ga spomenuti podstanari napustili.

Kurir.rs/Jutarnji list (Vanja Nezirović) Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track