HRVATSKA DALEKO OD EVROPSKE DRŽAVE Linta: Organizovani napadi na Srbe, u julu OŠTEĆENO 100 VOZILA sa srpskim tablicama!
Foto: Zorana Jevtić

počinioci nikad uhvaćeni

HRVATSKA DALEKO OD EVROPSKE DRŽAVE Linta: Organizovani napadi na Srbe, u julu OŠTEĆENO 100 VOZILA sa srpskim tablicama!

Hrvatska -

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta saopštio je da je krajem jula u kampu Jezera-Lovišća na ostrvu Murteru u Hrvatskoj oštećeno šest vozila sa srpskim tablicama.

"Navedana vozila su izgrebana u jednom danu što pokazuje da je postojala smišljena namera", naveo je Linta u saopštenju i najoštrije osudio takvo vandalsko ponašanje.

On ocenjuje i da je u pitanju jedan u nizu organizovanih napada proustaške grupe koja ima zadatak da oštećuje srpska vozila, širi strah i uzmenirenost i ugrožava bezbednost građana srpske nacionalnosti, a kako bi se poslala poruka da Srbi nisu dobrodošli u Hrvatkoj.

Linta navodi i da je prema nezvaničnim informacijama krajem jula na području od Šibenika do Zadra oštećeno oko 100 srpskih vozila. On ukazuje i da hrvatska policija ni ranije, a ni sada nije pronašla organizatore i počinioce vanadalskog ponašanja.

"To znači da Hrvatska još dugo vremena neće biti moderna i tolerantna evropska država", zaključio je Linta, saopštio je Savez Srba iz regiona.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track