DOŽIVELI PAKAO NA PAKLENIM OSTRVIMA: Austrijski turisti brutalno pretučeni kod Hvara, naplaćivali im BESPLATAN ULAZAK u noćni klub
Foto: Profimedia

novi napad

DOŽIVELI PAKAO NA PAKLENIM OSTRVIMA: Austrijski turisti brutalno pretučeni kod Hvara, naplaćivali im BESPLATAN ULAZAK u noćni klub

Hrvatska -

Grupu od petoro turista, od toga četvoro iz Austrije i jednu hrvatsku državljanku, u noći s petka na subotu brutalno su napali redari poznatog noćnog kluba "Carpe Diem Beach" na Paklenim ostrvima pored Hvara.

To je novi u nizu napada na strane turiste koji su sve učestaliji ovog leta.

Austrijski državljanin F.U. (34) ovog petka bio je u društvu prijateljice iz Hrvatske koja studira u Beču, prijatelja P.S. (31) i njegove dve sestre blizanke (26). Bio je to peti dan njegovog boravka na Hvaru, gde letuje poslednjih 15-ak godina, a nameravao je da ostane 20 dana, rekao je u razgovoru za Index.

Te večeri izašli su u klujb "Carpe Diem" u gradu Hvaru. Kad se klub zatvorio, još su se malo družili u gradu i odlučili da odu na obližnje ostrvo u uvali Stipanska, gdje se nalazi noćni klub na plaži Carpe Diem Beach, koji ima dozvolu za rad celu noć donetu ove godine, zbog čega inače godinama negoduju građani Hvara. Oko tri sata brodićem koji vozi do kluba stigli su na ostrvce Martinkovac, gde se nalazi spomenuti klub.

Na ulazu su pitali kad mogu besplatno da uđu, jer im je rečeno da se posle nekog vremena može besplatno ući, a devojka koja je radila na vratima im je rekla da se vrate za pola sata. Odlučili su da pričekaju, okupaju se i vrate se pred klub.

Kada su oko 3:30 došli ispred kluba, pitali su mogu li sada da uđu besplatno, ali na vratima su ovog puta bili muškarci koji su im rekli da je ulaz 150 kuna za njih petoro. Oni su na engleskom jeziku rekli da to nije u redu jer im je prethodno rečeno da će posle 3:30 ulaz biti slobodan, ali ipak su izvadili novčanike. Na to im je jedan od redara rekao da je "sada ulaz 200 kuna".

Odustali su od provoda i krenuli prema izlazu, a P.S. im je na odlasku dobacio na engleskom da su korumpirani. Potom je jedan od napadača krenuo za njima i prvo napao P.S. Udario ga je u lice, a potom su mu se pridružili i drugi koji su ga okružili i počeli da ga tuku.

Sve se odvilo brzo, kažu, ceo napad trajao je kratko, nešto manje od pet minuta. Pošto se sve završilo, potrčali su prema brodiću za Hvar, u kom se nalazilo nekih dvadesetak ljudi, a jedan od napadača je krenuo za njima.

I on je uskočio u brod, ali su ga ostali turisti zaustavili i zahtevali "izlazi s broda". Mladi Austrijanci uspeli su da umaknu, a po povratku u Hvar dočekala ih je policija. Odveli su ih u stanicu, a zatim u ambulantu, gde im je rečeno da sutra moraju u Split na snimanje.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track