SVI SE ŠALE NA KOLINDIN RAČUN: Njen govor za kandidaturu nastavlja da izaziva burne reakcije, a evo kako ju je najveći rival DOKRAJČIO! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia, EPA / Valda Kalnina

ismejao je na fejsbuku

SVI SE ŠALE NA KOLINDIN RAČUN: Njen govor za kandidaturu nastavlja da izaziva burne reakcije, a evo kako ju je najveći rival DOKRAJČIO! (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Kandidat za predsedika, nekadašnji premijer i predsednik SDP, Zoran Milanović, ismejao je na Fejsbuku govor aktuelne predsednice Kolinde Grabar Kitarović povodom objave njene kandidature za još jedan mandat na Pantovčaku.

Kolinda Grabar-Kitarović je juče objavila kandidaturu, a pisani govor koji su dobili novinari izazvao je reakciju javnosti, jer su u zagradama ostala uputstva o tome kada treba da se nasmeje, uozbilji, da sačeka pauzu za aplauz i s napomenom da na kraju ne izrazi zahvalnost.

"Pre 107 dana objavio sam kandidaturu za predsednika. (pauza za aplauz) I dalje vam obećavam da će me u tome uvek voditi zdrav razum i karakter. (Bez latinske poslovice!) Živeli!", stoji u Milanovićevoj objavi na društvenoj mreži.

On je napisao i "blagi smešak", što se nalazilo i u uputstvu u Kolindinom govoru.

Slogan Milanovićeve kampanje je "Predsednik s karakterom".

Inače, Milanović je reagovao i kada je najavljeno obraćanje i objava kandidature Kolinde Grabar-Kitarović za sredu.

On je tada napisao da je "važnija vest da je sutra sreda, nego to što je Kitarović objaviti kandidaturu".

Uputstva u pisanom govoru predsednice deo hvatskih medija ocenio je velikim gafom, a šef njene izborne kampanje, Ivan Anušić, rekao je da je reč o "greščici" i "nebitnoj stvari".

Anušić je u Dnevniku RTL-a taj gaf pokušao da opravda rekavši da je to bila radna verzija govora koju je predsednica dobila na uvid, složila se s njim i stavila svoje opaske.

"I dogodila se greškica, potpuno nebitna, koja ne treba i ne može da zaseni odlično predstavljanje kandidature", kazao je Anušić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia, EPA / Valda Kalnina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track