MIRNA JE DEVOJKA PO ČIJEM JE TELU NAPRAVLJEN SPOMENIK U SPLITU! Svi pričaju o njenom raskošnom izgledu, a ona poručuje: Uhvatite me za GU*U, poželite želju! (VIDEO)
Foto: Printskrin: Facebook/Pipi

ovekovečena

MIRNA JE DEVOJKA PO ČIJEM JE TELU NAPRAVLJEN SPOMENIK U SPLITU! Svi pričaju o njenom raskošnom izgledu, a ona poručuje: Uhvatite me za GU*U, poželite želju! (VIDEO)

Hrvatska -

Na platou s kojeg puca pogled na plažu Bačvice u Splitu osvanula je za vikend jedna statua. Spomenik bujne dame isklesane u kamenu podignut je tako da izgleda kao da nadgleda plažu, a izazvao je odmah pravu pometnju - zbog njega su prolaznici skretali s puta, silazili s trotoara, proučavali ga i pokušavali odgonetnuti o čemu je reč... Sve je zanimalo ko je ta devojka i čime je zaslužila biti ovekovečena na jednom od najlepših mesta u gradu Splitu?

Odgovore na ova pitanja pružili su uskoro preko Fejsbuka iz Dalmacijavina. Kampanja za njihov najpopularniji napitak, pod sloganom "bolimepipi" dovela je do ovog, kažu neki Splićani, "remek-dela" u obliku ženskog tela.

Senzualna poza s rukama u kosi mnogima se svidela i to ne kriju.

A reč je o pravoj, živoj ženi, od krvi i mesa. Pa ko je ona i kako je završila na Bačama?

Reč je o cvrkutavoj 36-godišnjakinji iz Siska, po imenu Mirna Matić. Mirna je pobednica foto konkursa na kojem su stotine učesnica i učesnika pokazali kako se svako može dobro osećati u svojoj koži. Poslala je svoju fotografiju i pobedila.

Konačno na moru

"Ovo je bila ta godina kad sam s prijateljicama konačno otišla na more, u nagradnoj igri učestvovala sam sasvim slučajno! Bile smo na Braču, u Supetru, a fotografija koju sam poslala, po kojoj je napravljen kip, s plaže je Acapulco - priča Mirna koja je još pod utiskom pobede i svega što je ona donela.

Pobede je tek malo postala svesnija jednom kad je javila poorodici i prijateljima da baš njena figura krasi Bačvice.

"Zvala sam odmah redom, mamu, tatu, sestru, rođaku i prijateljicu koje su bile sa mnom na moru, tek kad sam im javila, kad sam čula njih da vrište, onda sam i ja počela vrištati", smeje se Mirna, pa kaže:

"Za ovo takmičenje sam saznala preko Fejsa. Zapravo se uopšte nisam obazirala previše na sam spomenik neisklesanom telu, već samo na nagradnu igru… Kako smo bile na moru, prijateljica me je slikala i učestvovale smo – nadale smo se eventualno da ćemo osvojiti majicu, torbu za plažu kad smo, eto, već konačno na plaži", kaže pobednica.

Komentari sa svih strana

Budući da je jedina živa ženska osoba u Hrvatskoj koja je dobila svoj spomenik, Mirna je od njegovog "instaliranja" do danas dobila, kaže, sigurno na stotine komentara. Od kolega iz pekare u kojoj je zaposlena, preko prijatelja iz srednje škole, svi je zovu, čestitaju joj.

"Nikome ništa nije jasno, šta baš moj spomenik radi na Bačvicama! A sve je nekako tako slučajno ispalo, poslala sam fotku i eto...", kaže ona.

Bilo je, kaže nam, i negativnih komentara.

"Imam malo 'viška', daleko od toga. Ali nemam komplekse, ne želim se sramiti same sebe!", kaže vedra Mirna koja živi "sto na sat", trenira, putuje s prijateljicama.

Standardi lepote

"Mislim da su se danas standardi jednostavno vratili na one koji su važili nekada. Pogledajte samo Merilin Monro - imala je stas i liniju, ali imala je i koji kilogram viška, guzu, grudi… Imam i ja, malo više viška, haha! Ali ja se tog sveg nemam šta stiditi - zaključuje.

Uostalom, evo kako je spomenik opisan:

"U čast svim neutegnutima, koščatima, punijima, krakatima, zdepastima i prosečnima... Stotine učesnica i učesnika pokazali su kako se nosi opušteno i kako se svako može dobro osećati u svojoj koži", kažu iz uprave legendarne splitske firme.

"Uhvatite me za guzu!"

"Žao mi je jedino što se u svom prvom obraćanju javnosti nisam setila poručiti: 'Uhvatite me za guzu!'. Naime, kako Splićani imaju svoga Grgura Ninskog za čiji se turisti prst hvataju, spomenik Juliji u Veroni hvataju za dojku da im se ispuni želja, ko zna, možda se to dogodi i sa mnom", šali se Mirna.

Kurir.rs/Slobodnadalmacija.hr

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja