Najnovije vesti

BEZBEDNOST U ZAGREBU NA NAJVIŠEM NIVOU! Angažovano nekoliko stotina policajaca, kao i specijalci sa ANTIDRON PUŠKAMA!
Foto: Printscreen YouTube/Al Džazira

sve spremno za dolazak evropskih komesara

BEZBEDNOST U ZAGREBU NA NAJVIŠEM NIVOU! Angažovano nekoliko stotina policajaca, kao i specijalci sa ANTIDRON PUŠKAMA!

Hrvatska

Zbog dolaska evropskih komesara u Zagreb i zvaničnog početka predsdedavanja Hrvatske Savetom EU, mere bezbednosti u prestonici Hrvatske podignute su na najviši nivo.

U Hrvatskoj se danas obeležava zvanični početak predsedavanja Hrvatske Savetom EU, a predsedavanje će biti otvoreno koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Prema dostupnim podacima, za bezbednost tokom predsedavanja brinuće se nekoliko stotina pripadnika policije, a pripadnici Uprave za posebne poslove bezbednosti pripremali su se nekoliko meseci na poligonu kod Vrbovca za poslove obezbeđenja visokih funkcionera koji će sledećih šest meseci proći kroz Hrvatsku, piše Jutarnji list.

Duž puteva kojima će prolaziti kolone vozila sa evropskim funkcionerima, variće se šahtovi, a na lokacijama sastanaka ponovo će biti policajci sa antidron puškama.

Zagrebačka policija u sredu je upozorila građane Zagreba da se danas i sutra do 16 sati očekuju manje gužve i povremeni zastoji u saobraćaju.

Svečano otvaranje predsedavanja uveličaće svih 27 komesara Europske komisije predvođeni predsednicom EK Ursulom fon der Lajen.

Za visoke zvaničnike na aerodromu je predviđen i poseban prolaz radi obavljanja policijskih i carinskih poslova, a jedan je VIP salon uređen i na terminalu generalne avijacije za putnike koji će tokom predsedavanja u Zagreb dolaziti privatnim avionima.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...