DETALJI OTMICE UNUKE KOJU JE ORGANIZOVALA BAKA: U stan su nam upale 2 žene i muškarac sa fantomkama! Držali su pištolje
Foto: Profimedia

split

DETALJI OTMICE UNUKE KOJU JE ORGANIZOVALA BAKA: U stan su nam upale 2 žene i muškarac sa fantomkama! Držali su pištolje

Hrvatska -

"To je ličilo na pravu otmicu. U stan su nam upale dve žene i jedan muškarac s fantomkama. U rukama su držali pištolje, a jedan od otmičara imao je elektrošoker", ispričale su tri otete devojke nakon što su dovezene u policiju posle otmice na splitskim Mejama.

Devojke je sa zavezanim rukama pronašao čuvar u kamenolomu Križice kod Dicma, gde su ostavljene nakon dvo i po satne torture. Tada nisu znale da su pištolji plastični niti da elektrošoker neće biti upotrebljen pa je logično da su se prepale, a 19-godišnjakinja je bila šokirana kad je saznala da je otmicu organizovala njena baka, koja je smatrala da joj je unuka upala u loše društvo.

Plan je, naime, bio da po devojke nakon otmice dođe ujak 19-godišnjakinje i "spasi" ih, kako bi unuka shvatila sve opasnosti koje vrebaju u "belom svetu".

Baka je u policiji rekla da osim 24-godišnjakinje, koja joj je dobra poznanica, ne zna nikoga od otmičara, pa ni policajku, i da nakon svega nije odustala od borbe da unuku izvede na pravi put.

foto: Profimedia

Unuka je baku zadnji put videla na ispitivanju u policiji i bila je besna na nju. Baka je zahvalila policajcima na razumevanju njene situacije i na korektnosti tokom obrade, s obzirom na to da nije privedena u tužilaštvo, kao ni ljudi koje je angažovala njena 24-godišnja prijateljica.

Kako je bakina prijateljica došla do 44-godišnje policajke, još uvek je nepoznato. Policajka, koja je bila deo otmičarskog tima, radi u PP Senj, majka je dvoje dece i njene kolege ne mogu da veruju da je istina sve što čitaju o njoj. Otmičari su u Šibeniku unajmili kombi kojim su krenuli u Split, u Mihanovićevu ulicu, gde su 19-godišnjakinja i njena godinu dana starija prijateljica unajmile stan.

Baka otmičarka trebalo je da otputuje na hodočašće u Izrael, uplatila je aranžman i preuzela avionsku kartu za Svetu zemlju, ali su je događaji oko unuke koje je sama inicirala sprečili da ode na put. Umesto u Izrael, mogla je da ode u zatvor na Bilicama.

Roditelji devojke žive u Nemačkoj i ona je nakon otmice bila u kontaktu sa svojim tatom, bakinim sinom, ali ne i s bakom.

Valjda će je ljutnja proći, a i baka će morati pronaći neke blaže metode odgajanja unuke.

Kurir.rs/Slobodnadalmacija.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track