KORONA RACIJA HRVATSKE POLICIJE U ZAGREBAČKIM KAFIĆIMA: Dupke puni posle ponoći, mere protiv korone niko ne poštuje! (VIDEO)
Foto: Profimedia

drama

KORONA RACIJA HRVATSKE POLICIJE U ZAGREBAČKIM KAFIĆIMA: Dupke puni posle ponoći, mere protiv korone niko ne poštuje! (VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatska policija, u saradnji sa Državnim inspektoratom i Inspekcijskom službom zagrebačkog Regionalnog ureda civilne zaštite, izvršili su raciju u nekoliko restorana

Tokom akcije u pomenutim objektima pronađeno je, identifikovano i provereno ukupno 239 osoba.Potom su u kafiću izneli detalje racije.

„U ugostiteljskom objektu u Donjim Sveticama identifikovana je ukupno 61 osoba, a Državni inspektorat je utvrdio da je prekoračeno radno vreme u skladu sa odredbom 9a Zakona o ugostiteljskoj delatnosti, a objekat je usmenim rešenjem zatvoren za dalji rad na 30 dana. Protiv tri osobe podneti su prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi člana 16. Zakona o ličnoj karti, a protiv 33-godišnjaka primenjene su mere prinude zbog vređanja i omalovažavanja službenih lica, a biće prijavljen zbog kršenja člana 17. Zakona o prekršajima. protiv javnog reda i mira “, napisala je policija.

"Inspektor civilne zaštite utvrdio je i nepravilnosti u vidu kršenja Odluka Štaba civilne zaštite u pogledu broja ljudi u ugostiteljskom objektu, rastojanja između stolica i prekovremenog rada. Protiv odgovornog lica biće podneta krivična prijava po okončanju krivične istrage. Opštinsko državno odvjetništvo u Zagrebu biće predato pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku za krivično djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti iz člana 180. Krivičnog zakonika “, navodi se u saopštenju.

Zatim su opisali šta se dešavalo u drugom.

"Na drugoj lokaciji, u noćnom baru, policija je identifikovala ukupno 178 osoba. Državni inspektorat je utvrdio da je radno vreme prekoračeno u skladu sa odredbom 9a Zakona o ugostiteljstvu, a objekat je usmenom odlukom zatvoren za dalji rad na 30 dana Protiv tri osobe podneti su prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi člana 16. Zakona o ličnoj karti. oficiri “, stoji dalje u tekstu.

Pronašli su i zaraženog muškarca.

„Dalje, u tom objektu, gde je bilo više od 170 ljudi, uprkos određenoj meri„ KOVID - TRETMAN KOD KUĆE “, za koji je protiv njega sprovedena krivična istraga zbog zločina, zatečen je 23-godišnjak. širenje i prenos zarazne bolesti prema članu 180 Krivičnog zakonika “, kažu oni.

„Inspektor civilne zaštite utvrdio je nepravilnosti, u vidu kršenja Odluka Štaba civilne zaštite o broju osoba u restoranu, udaljenosti između gostiju i prekovremenim radom. državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog krivičnog djela širenja i prenosa zarazne bolesti iz člana 180. Krivičnog zakonika, a osoba će u zakonskom roku biti predata pritvorskom nadzorniku “, kažu.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track