"KAKVI SU TO LJUDI, OVO JE SRAMOTA": Konobari u kafiću u Zagrebu ZGROŽENI načinom plaćanja, ne mogu da veruju šta im gosti rade!
Foto: Shutterstock

problem za ugostitelje

"KAKVI SU TO LJUDI, OVO JE SRAMOTA": Konobari u kafiću u Zagrebu ZGROŽENI načinom plaćanja, ne mogu da veruju šta im gosti rade!

Hrvatska -

U Hrvatskoj se bliži kraj perioda u kojem se može plaćati u kunama i lipama, a neki građani su odlučili da iskoriste tu mogućnost kako bi se rešili viška kovanica.

Iako se kovanice u neograničenom iznosu mogu prebaciti na račun u bankama i u HNB-u, pojedine osobe se odlučile da sitan novac ostavljaju u kafićima, što predstavlja problem za ugostitelje.

Da bi za njih stvar bila još gora, pojedini gosti jednostavno ostave novac na stolu i odu, a upravo se takva situacija dogodila u jednom kafiću na zagrebačkom Jarunu.

Nakon što su popili svoje piće, jedan par je na stolu ostavio hrpu kuna, lipa, pa čak i centi, te su otišli dok konobara nije bilo.

Osoblju kafića čak nije toliko ni smetala činjenica što su dobili sitan novac, nego to što su gosti na takav način ostavili kovanice i otišli, navodi Poslovni dnevnik. "Kakvi su to ljudi, ispada kao da su pobegli?", pitao se jedan od konobara, dok je drugi zaključio: "Ovakav način plaćanja je sramotan!".

Podsetimo, razdoblje dvojnog opticaja traje do 14. januara 2023. u ponoć.

Tokom tog razdoblja, prilikom gotovinskih transakcija, podjednako se, uz evro, može koristiti i gotov novac kune kao zakonsko sredstvo plaćanja.

(Kurir.rs/Večernji.hr/Poslovni dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track