ZADARSKI POLICAJCI MASOVNO ZARAŽENI HIV-OM: Sumnja se da je izvor JEDNA OSOBA! Evo zbog čega im preti 10 godina zatvora
Foto: Nemanja Nikolić

na desetine policajaca zaraženo

ZADARSKI POLICAJCI MASOVNO ZARAŽENI HIV-OM: Sumnja se da je izvor JEDNA OSOBA! Evo zbog čega im preti 10 godina zatvora

Hrvatska -

U ličkom naselju Korenici po kafićima jedna od glavnih tema razgovora je masovna zaraza policajaca HIV-om, piše portal Zadardanas.com. Prema informacijama izvora iz Stanice granične policije Korenica, zaraženo je navodno na desetine policajaca.

Izvor zaraze je, kako prenosi medij, jedna Ukrajinka koja je radila kao konobarica u restoranu poznatog koreničkog ugostitelja - inače velikog ljubitelja medveda.

Prema izvorima iz PU Zadarske zaraženo je najmanje desetak zadarskih policajaca, ali tačan broj se još utvrđuje. Ti policajci su bili u nadzoru granice radi sprečavanja prelaska migranata.

Policajci iz Zadra bili su smešteni kod koreničkog ugostitelja gde je radila Ukrajinka s kojom su navodno imali polne odnose. Zaraza HIV-om je otkrivena kod poroda jedne žene za koju se tom prilikom ustanovilo da je zaražena.

Korisnici usluga prostitucije?

Svi policajci iz PU Zadarske koji su bili na terenu u Korenici podvrgnuti su proverama i testiranjima. Portal Zadardanas postavlja pitanje jesu li zaraženi policajci bili korisnici usluga prostitucije?

Ako se pokaže da je to istina, mogli bi da budu izloženi krivičnom gonjenju zbog kršenja čl.157 st.2 Kaznenog zakona, odnosno korišćenja usluga prostitucije za šta je zaprećena kazna od jedne do deset godina zatvora.

(Kurir.rs/Zadar Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track