REKORDER LICITACIJE: U Hrvatskoj je prodato drvo dugačko 11,5 metara i staro preko 160 godina, a njegova cena je NENORMALNO VELIKA
Foto: Profimedia

neverovatno

REKORDER LICITACIJE: U Hrvatskoj je prodato drvo dugačko 11,5 metara i staro preko 160 godina, a njegova cena je NENORMALNO VELIKA

Hrvatska -

Poznat je ovogodišnji rekorder licitacije Hrvatskih šuma. Kako pišu Novosti.hr reč je, o hrastovu trupcu, spačvanskom kapitalcu od 9,03 kubika koji je postigao cenu od gotovo 25.000 evra s PDV-om.

Dugačak je 11,5 metara i metar srednjeg promera, a kako su kupci otkrili autorki teksta Tihani Papac, nakon prerade krasiće interijere modernih hotela odnosno skupih jahti.

Pretpostavlja se, navodi, da je starost raritetnog primerka minimalno 140-160 godina. Rastao je na prostoru Šumarije Županja, no stradao je tokom prošlogodišnjeg nevremena. Značajno mu je bila oštećena krošnja te ga je bilo potrebno saseći.

Najvišu cenu od gotovo 20.000 eura bez PDV-a bila je spremna platiti drvoprerađivačka kompanija Florian Grupa.

“Ovako nešto se stvarno jako retko može vid‌eti, da je u jednom komadu i izuzetno kvalitetno srušen, jako lepo napravljen, obrađen. Majstorski napravljen, nema se što reći”, opisao im je Božidar Suknjaić iz navedene kompanije, prenosi Agroklub.

(Kurir.rs/ ATVBL/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track