DRAMA U SPLITU Zgrabio radnicu u kladionici i tražio pare: Sumnja se da je brat mladića koji je počinio jeziv zločin
FIlip Zavadlav, Foto: Facebook Printscreen

DRAMA U SPLITU Zgrabio radnicu u kladionici i tražio pare: Sumnja se da je brat mladića koji je počinio jeziv zločin

Hrvatska -

Zaposleni Policijske uprave splitsko-dalmatinske tragaju za osobom koja je u ponedeljak u Velebitskoj ulici u Splitu ukrala novac iz kladionice pištoljem.

Dalmacija Danas piše da je nezvanično saznala da je reč o Stanislavu Zavadlavu, mlađem bratu Filipa Zavadlava.

Osumnjičeni je odmah po otvaranju ušao u objekat i uz pretnju oružjem tražio novac od zaposlenog. Nakon pokušaja bekstva, ipak mu je predala nekoliko stotina evra. Osumnjičeni je potom pobegao u nepoznatom pravcu.

Dalmacija Danas piše da je osumnjičeni preskočio šalter, pretio službenici i zamolio je da otvori sef. Brzo se snašla i pritisnula dugme za pomoć. Ona je tada iskoristila nepažnju razbojnika i napustila kladionicu.

Bežeći od razbojnika, pozvala je svog šefa, koji se javio policiji čim je čuo alarm koji je zaposlenik aktivirao. Međutim, osumnjičeni je sustigao službenicu i naterao je da preda novac iz sefa.

Osumnjičeni je navodno iz kladionice uzeo manju količinu novca.

Radnik kladionice nije povređen prilikom pljačke.

Svedoci koji su bili na mestu jutarnje pljačke kažu da je bilo zastrašujuće.

"Čovek sa puškom zgrabi ženu i one trče u krug. Teški CSI u Splitu, a ispostavilo se da je junakinja jedina žrtva pljačke. Prolaznici su se uplašili i krili u obližnjim kafićima i radnjama, kukavice. Zavladala je panika, ali mi je bilo tužno da vidim kako su svi okrenuli glave i pobegli od šokantnog prizora šta da očekujemo uveče kada se ovo dešava usred bela dana?“, rekao je jedan svedok za Dalmacija Danas.

Policija istražuje pljačku kladionice u Velebitskoj ulici u Splitu.

Policija je uhapsila Stanislava Zavadlava jer je 2021. godine ostavio špric kojim je uzimao heroin u toaletu automat kluba u Ulici Domovinskog rata u Splitu.

Stanislav Zavadlav je takođe uhapšen 2020. godine. Tada se sumnjalo da je od 72-godišnjeg muškarca koji je od srčanog udara ležao na putu ukrao poluautomatsku pušku i kasnije preminuo.

Podsetimo, Filip Zavadlav je u oktobru 2023. na ponovljenom suđenju osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo Jurice Torlaka, Marina Bobana i Marina Ožića Paića, koje je pogubio 11. januara 2020. u centru Splita.

Kurir.rs/Dalmacija danas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track