ŠOKANTNO SVEDOČENJE ZORANA ZAEVA: Poslanici VMRO DPMNE otvorili vrata Sobranja nasilnicima
Foto: Profimedia

Potvrđeno

ŠOKANTNO SVEDOČENJE ZORANA ZAEVA: Poslanici VMRO DPMNE otvorili vrata Sobranja nasilnicima

Severna Makedonija -

Znam da nam se ne bi desilo ni od "n" nasilja da moje kolege poslanici nisu to uradili, a sve je dobro osmišljeno iputem telefona organizovano, rekao je Zoran Zaev.

Dva poslanika iz VMRO-DPMNE je učestvovala u uklanjanju čelične šipke za vrata, a druga četiri obezbedila su prolaz do sobu za novinare na kojoj su bili poslanici iz parlamentarne većine.

Govorim ovo na osnovu lako vidljivih dokaze i ne znam kako kolege mogu da nam pogledaju u oči, rekao je lider SDSM Zoran Zaev, koji je juče bio pozvan a u javnom tužilaštvu da izjavu o dešavanjima u Sobranju 27. aprila, kada su poslanici i novinari su napali os trane razbojnika.

" Danas sam u tužilaštvu kao oštećen, jedan od onih koji su bili direktno napadnuti, a jedna grupa je imala nameru da počini ubistvo i očigledno je bio dobar plan i umišljaj. Dao sam izjavu kod javnog tužioca, dao sve detalje koje imam u sećanju za preko 2 i po sata terora koji su se dogodili u press sali Skupštine. Verujem da će to pomoći u rešavanju predmeta od strane tužilaštva. Ostavljam profesionalcima da odrede šta rade da će nađu napadače ", rekao je Zaev.

Prema njegovim rečima, poslanici iz VMRO-DPMNE su pomogli da se otvore vrata parlamenta i dovedu naslinike u press sobu.

"Jedno znam, Sobranje ima 5 ulaza, gomila je navalila sa svih strana ali je samo jedan glavni ulaz bio otvoren. Sva varata su obezbeđena čeličnim šipkama koje su sa glavnog ulaza uklonjene", rekao je Zaev.

Najdramatičniji trenuci protesta u Skoplju

(Sloboden Pečat)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track