RAZGOVOR ZAEVA I POTPREDSEDNIKA SAD: Pens preneo Trampove pozdrave građanima Makedonije
Foto: Sloboden pečat, Foto: Sloboden Pečat

PODRŠKA IZ SAD

RAZGOVOR ZAEVA I POTPREDSEDNIKA SAD: Pens preneo Trampove pozdrave građanima Makedonije

Severna Makedonija -

Potpredsednik SAD Majk Pens je u telefonskom razgovoru sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom podržao rad njegove reformske vlade, saopštila je danas Vlada Makedonije.

foto: EPA

Kako se navodi, Pens je "pozdravio procese koje je započela nova Vlada Makedonije za slobodu, demokratiju i pravdu u Makedoniji", a korake na polju dobrosusedstva ocenio kao međunarodne uspehe.

Potpredsednik SAD je izrazio podršku planu hitnih reforskih prioriteta s rokovima za njhovo sprovođenje, koji je usvojila Vlada Makedonije (Plan 3-6-9).

Ističe se da je američki potpredsednik preneo pozdrave Zaevu, novoj vladi i građanima Makedonije od predsednika SAD Donalda Trampa i od američke administracije.

Premijer Makedonije Zoran Zaev je Pensu izrazio zahvalnost za veliku prijateljsku podršku koji Makedonija ima od SAD u svim važnim procesima za državu, kao i ostvarivanju strateških ciljeva, integraciji u NATO i EU.

"Čvrsto smo opredeljeni ka demokratskim vrednostima. Na tom putu snažno nas inspirušu SAD, kao istonskom primeru države koja se zemelji na osnovnim demokratskim pednostima – slobodi, demokratiji i pravdi", rekao je makedonski premijer.

Kako je saopšteno, sinoćnji telefonski razgvor Zaeva i Pensa se odvijao u iskrenoj i prijateljskoj atmosferi, a oba sagovornika su izrazila pozitivna očekivanje od njihovog predstojećeg susreta početkokm avgusta u Podgorici, gde će biti održan sastanak "Jadranske povelje".

(Kurir.rs/ Beta)

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track