ZARAĐUJU PARE NA TUĐOJ MUCI: Gatare i vračare oko pravoslavnih crkava zarađuju i po 3.000 evra!
Foto: YT Printscreen

Licemerni biznis

ZARAĐUJU PARE NA TUĐOJ MUCI: Gatare i vračare oko pravoslavnih crkava zarađuju i po 3.000 evra!

Severna Makedonija -

Svesni ove pojave lakog bogaćenja na tuđoj muci, sveštenici Bregalničke eparhije upozoravaju vernike i građane da ne veruju svakome

Pre i za vreme velikih hrišćanskih pravoslavnih verskih praznika, kojekakve gatare i vračare na istoku Makedonije zarađuju i po 3.000 evra. Prema proceni sveštenika Bregalničke eparhije Makedonske pravoslavne crkve, samo u regionu Štipa i Kočana akivno "operiše" najmanje 16 gatara i vračara.

Svesni ove pojave lakog bogaćenja na tuđoj muci, sveštenici Bregalničke eparhije upozoravaju vernike i građane da ne veruju svakome.

foto: YT Printscreen

"Ne tražite pomoć od samozvanih božijih ljudi, pogotovo ne za bilo kakav problem kada su u pitanju vaša deca", poručio je iguman Lesnovskog manastira, otac Damaskim, nakon pojave sve većeg broja gatara i vračara u tom delu istočne Makedonije.

On dodaje da roditelji, a pogotovo babe i dede, treba da znaju da kada dete zaplače, ili je bolesno, ili ga nešto tišti, da ga niko nije uročio ili omađijao. Pomoć treba da potraže kod medicinskih lica, a ne odmah da ih vode kod kojekakvih gatara, vračara ili samozvanih, lažnih isceljitelja, jer će detetu tako napraviti još gore.

(Kurir.rs/telegraf.rs)

(Foto: YT Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track