Najnovije vesti

OSUDILI GRUEVSKOG ZA LUKSUZNI MERCEDES, A SADA ZA KOLA KUPUJU GUME: Makedonska vlada obavila sporan tender, evo zašto auto nije prodat kao što su obećali (VIDEO)
Foto: Youtube screenshot

bruka

OSUDILI GRUEVSKOG ZA LUKSUZNI MERCEDES, A SADA ZA KOLA KUPUJU GUME: Makedonska vlada obavila sporan tender, evo zašto auto nije prodat kao što su obećali (VIDEO)

Severna Makedonija

Makedonska vlada objavila je tender za nabavku automoblskih guma za službena vozila, među kojima je i sporni blindirani "mercedes" zbog čije nabavke je ranije na dvogodišnu zatvorsku kaznu osuđen bivši premjer Nikola Gruevski.

Vrednost raspisanog tendera je 77.000 evra.

Prema dokumentaciji objavljenoj na službenim stranicama vlade, tender je raspisan za više standarnih i blindiranih automobila.

Aktuelna vlada je u više navrata tvrdila da će sporni "mercedes prodati" i sredstva uložiti u kupovinu ambulantnih vozila, ali je na kraju od toga odustala navodno zbog toga što je pomenuti autombil bio predmet sudskog postupka, koji se vodio protiv Gruevskog.

Nakon izricanja pravosnažne presude, Gruevski je tvrdio da je reč o političkom pritisku, a kasnije se iz straha za život sklonio u Mađarsku, gde je dobio aizl.

Postupak protiv Gruevskog se vodio pod kodnim nazivom "Tenk" u kojem iz istih razloga osuđena na četiri godina zatvora bivša ministarka policije Gordana Jankulovska, koja još nije započela izdržavanje kazne.

Protiv Gruevskog postupak je pokrenulo Specijalno tužilaštvo zbog trošenja državnih para u iznosu od oko 620. 000 evra za kupovinu spornog blindiranog automobila.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...