Rođak tajkuna zgazio čoveka i ne ide u zatvor!

Stravičan sudar izazvao polemiku u javnosti

Rođak tajkuna zgazio čoveka i ne ide u zatvor!

Crna Hronika -
Čudna pravda Boris Matić, koji je u srodstvu sa vlasnikom TC Ušće, vozio pijan i skoro 100 km/h, ali je za udes u kojem je poginuo radnik „Čistoće“ optužen samo kamiondžija ovog preduzeća

BEOGRAD - Sva odgovornost pala je na vozača kamiona „Čistoće“.Boris Matić, rođak Petra Matića, vlasnika TC Ušće, po svemu sudeći neće odgovarati za nesreću u kojoj je učestvovao vozeći brzinom od oko 97 kilometara na sat i s najmanje 1,56 promila alkohola u krvi! Težak udes u kojem je poginuo radnik JKP „Gradska čistoća“ Redžep Arifi, a pet osoba povređeno, dogodio se 5. septembra 2011. godine u Požeškoj ulici u Beogradu.Optužen radnik - Protiv radnika „Čistoće“ Aleksandra Ćusa podignuta je optužnica kojom mu se stavlja na teret da nije ispoštovao prvenstvo prolaza kada je iz sporedne, Ulice Žarka Vukovića Pucara, izašao u Požešku ulicu. Na taj način, kako se navodi u sudskim spisima, izazvao je saobraćajnu nesreću jer ga je u levu prednju stranu kamiona udario BMW za čijim je upravljačem bio Boris Matić - objašnjava izvor Kurira.Naš sagovornik navodi da mu je ovakva optužnica potpuno nelogična!- Daleko mi je od zdrave pameti da ni policija ni veštaci nisu utvrdili nikakvu odgovornost vozača Borisa Matića! Na toj deonici Požeške dozvoljena je brzina od 40 kilometara na sat, a osim toga, dva sata posle nesreće kod Borisa Matića utvrđeno je da je imao 1,56 promila alkohola u krvi, što znači da je u momentu udesa ta koncentracija bila i veća - objašnjava on.Od siline udara radnici „Gradske čistoće“ Redžep Arifi i Živko Nedeljković odbačeni su od kamiona koji se prevrnuo, a njegov deo udario je u stub električne rasvete.Saobraćajni inženjer Goran Kovačević izjavio je ranije da je odluka da krivično gonjen bude samo Ćus neočekivana, kao i da je nelogično da sud ne ispita i krivičnu odgovornost Borisa Matića.- Vozač kamiona bio je dužan da propusti sva vozila, ali je pravo pitanje da li je mogao da ugleda automobil koji se kretao tom brzinom - rekao je Kovačević.Slučaj nije završenS druge strane, iz beogradske Palate pravde poručuju da je postupak mogao da bude pokrenut samo na osnovu raspoloživih dokaza, ali da na ceo slučaj još nije stavljena tačka.- Policija je krivičnu prijavu podnela protiv Ćusa. Saobraćajnim veštačenjem utvrđeno je da je on izazvao nesreću. Ipak, ako bude bilo potrebe za novim veštačenjem, ono će tokom postupka biti urađeno. U slučaju da se eventualno utvrdi da i Borisa Matića snosi odgovornost, on u svakom trenutku može da bude procesuiran - objašnjava izvor Kurira iz srpskog pravosuđa.

Uviđaj: Policija pored smrskanog kamiona "Gradske čistoće"
Uviđaj: Policija pored smrskanog kamiona "Gradske čistoće"

Kralj šoping molovaPetar Matić (46), biznismen i predsednik kompanije MPC holding i MPC propertis, koje obuhvataju i Ušće šoping centar, Imo autlet centar, poslovni centar Tri lista duvana i stambeni kompleks Oaza, bio je i tema emisije „Insajder“. Njegovo ime se u emisiji na TV B92 pojavljivalo zbog sumnjive kupovine zgrade nekadašnjeg CK, u kojoj je kasnije otvoren njegov tržni centar Ušće.Za vreme sankcija najunosniji biznis bio mu je, kako su pisali mediji, s naftom, cigaretama, stranim pićima i fri-šopovima, što je u vreme sankcija moglo da se radi samo uz dozvolu državnog vrha, a u tome mu je navodno pomogao nekadašnji premijer Mirko Marjanović.

Vozač BMW odgovara prekršajnoIako je Boris Matić vozio skoro 100 kilometara na sat i pod dejstvom alkohola, on će, kako stvari stoje, da odgovara samo prekršajno.- Na policiji je bilo da odmah posle nesreće pokrene prekršajni postupak protiv vozača BMW - kaže izvor Kurira i napominje da će u krivičnom postupku Matić biti saslušan kao svedok.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track