RADULJICA I SIMONOVIĆ: Možemo još mnogo bolje
Foto: KSS

Orlovi odradili prvi trening

RADULJICA I SIMONOVIĆ: Možemo još mnogo bolje

SP KINA -

Košarkaški reprezentativci Srbije Miroslav Raduljica i Marko Simonović poručili su danas da je nacionalni tim dobro igrao u pripremnom periodu, ali da na predstojećem Svetskom prvenstvu može još bolje.

"Imali smo dosta problema s povredama, to svi znaju. Verujem da bismo bili još spremniji i uigraniji da nije bilo tih zdravstvenih problema. Dosta igrača je propustilo utakmice, na različite načine su sticali formu. S velikom željom ulazimo u celu priču i za početak je to sasvim dovoljno", rekao je Raduljica, prenosi KSS.

Košarkaši Srbije odradili su danas svoj prvi trening u Fošanu, mestu gde će u subotu od 9.30 protiv Angole odigrati svoj prvi meč u Kini.

Upitan koliko povrede koje su se desile mogu da izbace ekipu iz ritma, Raduljica je naveo da se nada "ne puno".

"To su sve profesionalci, momci koji igraju na visokom nivou godinama i oni znaju to da to izbalansiraju. Neće biti problema. Bogdan Bogdanović je propustio nekoliko mečeva, Nemanja Bjelica takodje, Lučića nije bilo desetak dana. Ne treba da trošim reči, svi znamo ko su oni i kakvi su karakteri, verujem da neće biti problema", rekao je Raduljica.

foto: KSS

Pored Angole, u grupi sa Srbijom su još Filipini i Italija.

"Sreća pa smo imali utakmica protiv atipičnih protivnika kao što je Novi Zeland. Igrali smo turnire s raznim postavama, što se pokazalo jako dobro. Igrali smo i sa skraćenom klupom i dobijali utakmice. Opet, znamo da su to pripreme, znamo šta je prvenstvo i da su tu pobede najvažnije. I mi ćemo podići formu i koncentraciju na viši nivo", poručio je Raduljica.

Marko Simonović je bio vrlo zadovoljan uslovima u dvorani gde će se igrati grupna faza, zbog toga u ekipi vlada još veće nestrpljenje uoči početka Mundobasketa.

"U tonusu smo i jedva čekamo da počne turnir. Baš smo komentarisali kada smo došli u halu. Dvorana je prelepa, mi otvaramo turnir, želimo da počnemo da igramo ono gde se pobede broje. Imali smo dobar pripremni period, išli smo korak po korak od te prve utakmice protiv Borca, do susreta s Francuskom. U dobroj atmosferi i raspoloženju čekamo meč s Angolom", rekao je Simonović.

Ekipa se pokazala dobro u prethodnih deset utakmica, ali Simonović veruje da Srbija može još bolje.

"Lično mislim da možemo još mnogo bolje, poslednjih dana nam nisu igrali neki ključni igrači... Uz njih će to biti mnogo bolje i da će ekipe izgledati bolje", rekao je on.

foto: KSS

Govoreći o meču protiv Angole, Simonović je rekao da njegova ekipa poštuje svakog protivnika i da se ozbiljno priprema za svaku utakmicu.

"Znamo dosta o Angoli, naša skauting služba radi konstantno da nam sve lepo spremi za svaku narednu utakmicu", rekao je on.

Simonović je na kraju poručio da će Srbija na turniru ići korak po korak.

"Činjenica je da imamo visoke ambicije, želimo da izgledamo dobro, da igramo dobro. Želimo da napadnemo vrh, ali da mi budemo zdravi prvo i igramo polako, pa ćemo onda, nadam se, uspeti da ostvarimo naše želje. Prvo da rešimo Angolu, pa idemo dalje", rekao je Simonović.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track